Leisteen een steengoede oplossing voor asbest

Leisteen een steengoede oplossing voor asbest

Gepubliceerd op:

U moet vóór 2024 het asbest van uw woning, woningproject of kantoorgebouw verwijderd hebben. Dat heeft de overheid besloten. Niet voor niks. Oude daken en gevels van asbest kunnen immers slecht zijn voor de gezondheid.

Het is dus een verstandig besluit van de overheid. Het betekent wel dat u aan de slag moet met uw woning of kantoorgebouw. Hoe doet u dat? Hoe haalt u dat gevaarlijke asbest veilig weg? Welke materiaalkeuze kunt u het beste maken ter vervanging? Maak in elk geval een gezonde keuze voor de toekomst.

Natuurleisteen is de oplossing
Leisteen is er in vele soorten en maten. Lei Import kan u helpen om de juiste keuze van leisteen te maken. Voor één enkele woning of voor een heel complex van gebouwen. Wacht niet tot 2024. Hoe eerder u het asbest vervangt, hoe kleiner de gezondheidsrisico’s voor u en uw omgeving.

Veilig en fraai
Natuurleisteen kent niet de nadelen van asbest. Leisteen is een sterk natuurproduct. Er zitten geen schadelijke stoffen in leisteen en het ziet er ook nog een mooi uit. Met leisteen wordt uw huis of gebouw niet alleen veiliger dan met elk ander soort dakbedekking, het wordt ook veel fraaier. Het verhoogt de waarde van uw project.

Natuurleisteen heeft meer voordelen:
  • Natuurleisteen is duurzaam, het gaat minimaal 80 jaar mee
  • Natuurleisteen kan tegen een stootje. Het kan tegen warmte, kou, vorst, storm en chemicaliën. Het laat geen water door.
  • Natuurleisteen verkleurt niet.
  • Natuurleisteen is onbrandbaar.
  • Natuurleisteen vraagt heel weinig onderhoud.
  • Natuurleisteen ‘werkt’ niet.
  • Natuurleisteen is er in verschillende kleuren. Het is een oplossing voor elk soort dak of elke soort gevel, in elke omgeving
  • Natuurleisteen is goed te combineren met andere bouwmaterialen
  • Natuurleisteen is er in verschillende prijzen, voor elk budget
Ja, natuurleisteen is echt beter. Leisteen is een natuurlijk materiaal voor duurzaam bouwen. Leisteen wordt op een verantwoorde manier gewonnen in steengroeven in onder meer Spanje en Engeland. Leisteen brengt veel minder CO2 in de lucht dan andere soorten dakbedekkingen. Dat laat een onderzoek zien dat is uitgevoerd volgens de bepalingen van de Europese Richtlijn 2008/87/CE over CO2-hoeveelheden. Uit het onderzoek komt naar voren dat de productie van natuurleisteen veel milieuvriendelijker is dan de productie van vele andere materialen.

Er komt heel wat kijken bij de vervanging van het asbest op uw woning of aan uw gebouw. Indien u voor natuurleisteen kiest adviseren wij u graag van A tot Z. Stap voor stap helpen wij u. Zo krijgt u het beste resultaat.

Vraag vrijblijvend advies aan bij één van onze vakkundige medewerkers!

Lei Import bv
Battenweg 10
6051 AD Maasbracht

Tel: 0475-436439
Mail: info@lei-import.nl
Web: www.lei-import.nl

   
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/gevelbekleding/lei-import-bv

Een greep uit ons leveranciersregister

Schöck Nederland b.v.
Schöck biedt producten en systemen voor de toekomst ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...