Renovatie en verduurzaming 154 woningen Beuningenplein Noord

Renovatie en verduurzaming 154 woningen Beuningenplein Noord

Gepubliceerd op:

Het monumentale wooncomplex in Amsterdam voldeed op diverse punten niet meer aan de hedendaagse eisen. Tijd voor een upgrade dus. Van Wijk Vastgoedonderhoud slaagde in deze klus – in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot – en werkte voor de vervanging van de ramen, deuren en kozijnen samen met Verweij Houttechniek.

Het woonblok aan het Van Beuningenplein in Amsterdam werd origineel gebouwd in 1917 en voor het laatst gerenoveerd in 1975. Een grondige renovatie was nodig. “Niet alleen ramen, deuren en kozijnen werden vervangen. In de woningen kwamen onder andere nieuwe voorzetwanden, keukens, CV-installaties en mechanische ventilatiesystemen. Het aanwezige asbest werd gesaneerd. Bovendien werd de energie-efficiëntie gevoelig verbeterd en zijn de woningen nu op stadswarmte voorbereid, zodat ze zonder aardgas kunnen,” vertelt Ellert Janssen van Van Wijk Vastgoedonderhoud.

Eén aanspreekpunt
De kunststofkozijnen in de voorgevel werden vervangen door houten Columbus intrekkozijnen met draaikiepramen. De stalen voordeurkozijnen maakten plaats voor brand- en inbraakwerende houten kozijnen. Ook werden alle deuren en stolpramen in de achtergevel vervangen. Leonard Verweij van Verweij Houttechniek licht toe: “We voeren het hele project van A tot Z uit. We hebben eerst alle producten uniek ingemeten en gedetailleerd, waarna de productie in onze fabriek kon starten. Vervolgens hebben we de pasmaat producten beglaasd en afgelakt bezorgd bij de centrale hub, waarna ons montageteam voor de plaatsing zorgde.”

Ellert Janssen vult aan: “Het brede producten- en dienstenaanbod van Verweij Houttechniek minimaliseert het aantal partijen dat betrokken is bij de gevelrenovatie. Het werkt voor ons prettig om één aanspreekpunt te hebben voor de verschillende houten gevelelementen. Daarbij wordt goed met ons meegedacht over de meest geschikte producten en het renovatieproces. Het gevolg is het beste resultaat voor de woningcorporatie én voor de bewoners.”

Minimale overlast door slimme logistiek
Voor dit project is ook de hulp van logistiek expert Pot ingeschakeld door Van Wijk Vastgoedonderhoud. Centraal staat de geconditioneerde en bewaakte opslag, de hub. Bij deze hub gebeurt veel: tijdelijke opslag van inboedels van de bewoners, aanvoer van leveranciers en afvoer en (gescheiden) verwerking van het bouwafval. Tenslotte wordt vanuit de hub de integrale just-in-time bevoorrading van alle bouwmaterialen per woning gedaan. “Dit bespaart veel logistieke bewegingen en minimaliseert de overlast in de buurt,” legt Ellert Janssen uit.

Klaar voor de toekomst
De woningen hadden een energielabel F en maakten de optimale labelsprong naar A. Na een renovatietijd van tien werkdagen per woning zijn deze woningen weer klaar voor de toekomst.

Over Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner in de zakelijke markt voor duurzame houten ramen, deuren, kozijnen en prefab producten. Lees meer op www.verweij-ht.nl.

Over Van Wijk Vastgoedonderhoud
Van Wijk Vastgoedonderhoud is ruim 85 jaar actief in het totaalonderhoud van vastgoed. Met vestigingen in Utrecht, Amsterdam en Zeist.  Van Wijk Vastgoedonderhoud onderscheidt zich met hoogwaardig vakmanschap, doordachte advisering en goede omgang met bewoners.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...