Almere zoekt partijen voor realisatie 'Goedhuurwoningen'

Almere zoekt partijen voor realisatie 'Goedhuurwoningen'

Gepubliceerd op:

Gemeente Almere is op zoek naar partijen die goedkope huurwoningen willen bouwen. De ambitie is om woningen te realiseren met woonlasten, huur plus energie, onder 550 euro per maand. De gemeente richt zich met deze vraag op partijen in heel Nederland die dergelijke woningen willen en kunnen financieren, bouwen en exploiteren.

De betaalbaarheid van het wonen is voor veel huishoudens een groot en groeiend probleem. Henk Mulder, wethouder wonen van Almere: "Je kunt zeggen dat huren simpelweg te duur is geworden. En voor Almere geldt dit extra. We hebben namelijk relatief veel nieuwere en grotere en dus duurdere huurwoningen. De bouw en exploitatie van echt betaalbare huurwoningen vraagt om onorthodoxe oplossingen en creativiteit van financiers, verhuurders, bouwers, bewoners en overheden."

Almere is op zoek naar partijen die de uitdaging aangaan om samen met de gemeente een doorbraak op de sociale woningmarkt te forceren door nieuwe betaalbare sociale huurwoningen te bouwen. Partijen zoals beleggers, woningcorporaties, ontwikkelaars, bewoners(groepen), financiers, bouwers en architecten worden opgeroepen om met de gemeente mee te doen en te komen met goede ideeen en oplossingen.

De gemeente bouwt niet zelf. Voor de plannen die uiteindelijk geselecteerd worden, stelt Almere locaties voor zo'n 200 woningen tegen een aantrekkelijke grondprijs ter beschikking, een tekenvergoeding voor de eerste uitwerking van plannen van 8.000 euro en per woning een stimuleringssubsidie van 1.500 euro. Deze uitvraag vindt plaats in samenwerking met het nieuwe Woningbouwatelier. Het Woningbouwatelier is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Almere en het Rijk met als doel om ruimte te creëren voor innovatieve ideeën en experimenten op de woningmarkt.

Uitgebreide informatie over de uitvraag, met het uitvraagdocument, is te vinden op: www.almere.nl/goedhuurwoning. Meer informatie over het Woningbouwatelier: www.woningbouwatelier.nl/.

Een greep uit ons leveranciersregister

GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
Icynene Europe
Een Canadees bedrijf gespecialiseerd in gespoten thermische isolatie ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...