Internationale Bond van Huurders strijdt tegen huisuitzettingen

Internationale Bond van Huurders strijdt tegen huisuitzettingen

Gepubliceerd op:

De Internationale Bond van Huurders (IUT) heeft een verklaring tegen huisuitzettingen van huurders en huiseigenaren in Europa gepubliceerd. Huisuitzettingen zijn geen oplossing, mensen hebben een dak boven hun hoofd nodig, aldus de IUT in de verklaring.

Met de verklaring toont de IUT zich solidair met families die hun huis uit worden gezet vanwege achterstallige huur- of hypotheekbetalingen. Zij zijn het slachtoffer van de financiële crisis en stijgende huisvestingskosten. Huisuitzettingen zouden om die reden koste wat kost voorkomen moeten worden.

De IUT vindt dat 'toegang tot veilige en vaste huisvesting een fundamenteel recht is', dat wordt erkend in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Overheden moeten daarom een adequaat antwoord vinden op het probleem van huisuitzettingen en moeten tijdig ingrijpen om huisuitzettingen te voorkomen. Ook moeten zij zorgen voor huur- (en woon)beschermingsmaatregelen, indien die wettelijk gezien ontbreken.

Door de economische crisis zijn de huurprijzen in Europa drastisch gestegen, concludeert de IUT. Tegelijkertijd wordt er minder sociale huisvesting gebouwd en bezuinigen nationale overheden op hun budgetten voor (volks)huisvesting. Bovendien beperken nationale overheden in Europa de toegang tot sociale huisvesting, door inkomensgrenzen in te voeren of ze te verlagen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...