Almere scoort met stimuleringsregeling zelfbouwers

Almere scoort met stimuleringsregeling zelfbouwers

Gepubliceerd op:

De stimuleringsregeling voor zelfbouwers in Almere heeft de gemeente geen windeieren gelegd. Door het particulieren financieel aantrekkelijk te maken om grond te kopen en een woning te bouwen, heeft de gemeente de afgelopen vier jaar 380 kavels verkocht.

De regeling ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ is in 2008 in het leven geroepen door de gemeente Almere en woonstichting de Key. Doel was om het bouwen van een eigen huis voor een breder publiek mogelijk te maken. Zo kunnen huishoudens met een inkomen tot 36.500 euro met de regeling al een eengezinswoning bouwen, in dit geval van maximaal 187.000 euro. De eigenaar moet zelf voor 60% van de financiering zorgen, de gemeente legt de overige 40% bij. Het bedrag dat de gemeente inbrengt, moet de eigenaar weer terugbetalen als hij of zij de woning verkoopt. Kopers kunnen een kant-en-klaar bouwconcept kiezen, maar ook gaan voor maatwerk. Sinds de start van de regeling, zijn er 380 kavels verkocht. Ook nu de woningmarkt vrijwel stil ligt, blijft de belangstelling groot. Vorige week gingen er nog weer 50 kavels van de hand. De kavels in de wijk Almere-Poort zijn zo goed als uitverkocht.

In een periode dat corporaties en ontwikkelaars vrijwel niet meer investeren in nieuwbouw, is deze regeling voor de gemeente een schot in de roos gebleken. De gemeente komt van bouwgrond af en middeninkomens kunnen een eigen huis bouwen waardoor de wachtrijen voor een sociale huurwoning kleiner worden.

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...
CascoTotaal
Snel, flexibel en efficient bouwen ...
Leadership Solutions
We empower your success!