Woonkwaliteitonderzoek Nieuw Kortenoord

Woonkwaliteitonderzoek Nieuw Kortenoord

Gepubliceerd op:

In december van 2013 heeft de Woon Advies Commissie (WAC) Wageningen een woonkwaliteitonderzoek uitgevoerd onder bewoners van de nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord in Wageningen.

Het onderzoek richtte zich vooral op de woning en de woonomgeving. De resultaten werden in de vorm van een rapport uitgereikt op donderdagmiddag 3 april aan directeur/bestuurder van de Woningstichting, Lex Janssen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het merendeel van de bewoners tevreden tot zeer tevreden is. Daarnaast leverde het onderzoek interessante aanbevelingen op met betrekking tot de woning en de woonomgeving. Eén van de belangrijkste dingen die naar voren  is gekomen is dat de woningen zeer energiezuinig zijn en dat de huurders daar veel profijt van hebben.

Nieuw Kortenoord in aanbouw
De eerste fase van de nieuwe wijk Nieuw Kortenoord is in 2012 afgerond. 54 woningen in die fase zijn eigendom van de Woningstichting. Alle woningen zijn voorzien van een modern en duurzaam klimaatsysteem, dat voor een behaaglijk binnenklimaat zorgt; met het warmte en koude opslagsysteem en een zonneboiler.

U kunt het rapport inzien
Het onderzoek is uitgevoerd onder de 54 eengezinswoningen in de sociale huursector, die in de eerste fase van het plan zijn gebouwd door de Woningstichting.  Het rapport kunt u inzien op de website van de Woningstichting (www.dewoningstichting.nl) en via de website van de Woon Advies Commissie Wageningen: www.vacpuntwonen.nl/wageningen.

Achtergrondinformatie:
De WAC-Wageningen behartigt de belangen van de woonconsument en is gesprekspartner van de gemeente, woningcorporaties (de Woningstichting + Idealis) en projectontwikkelaars. De WAC geeft hen adviezen over het ontwerp en de planontwikkelingen van woningen en (de inrichting van de) woonomgeving en doet dit vanuit het perspectief van de toekomstige gebruiker. De WAC is aangesloten bij het landelijk steunpunt van de woonadviescommissies (VACpunt Wonen).

Een greep uit ons leveranciersregister

House-liner BV
Wilt u één aanspreekpunt die de meest economische en kwalitatieve oplossing biedt voor uw leidingproblemen ...
Icynene Europe
Een Canadees bedrijf gespecialiseerd in gespoten thermische isolatie ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...