Bewoners krijgen menukaart verduurzaming in Eindhovense wijk Airey

Bewoners krijgen menukaart verduurzaming in Eindhovense wijk Airey

Gepubliceerd op:

Bewoners van de Eindhovense wijk Airey – die vanuit de Green Deal Brabant energieneutraal wordt gemaakt – mogen zelf kiezen op welke manier ze dat willen. Woningcorporatie Woonbedrijf legt hen binnenkort een ‘menukaart’ voor met de verduurzamingsmaatregelen waaruit ze kunnen kiezen.

Onderdeel van de Green Deal Brabant is het energieneutraal maken van 115 woningen in de Eindhovense wijk Airey. Bij het renovatieproject worden de bewoners actief betrokken. Zo krijgen ze binnenkort een pakket aan keuzemogelijkheden voorgelegd. Naast bouwkundige aspecten – zoals de mate van isolatie of aanpassingen aan de bouwschil – kunnen ze ook kiezen voor installatietechnische aspecten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om zonnecollectoren en zonnepanelen, maar ook om smart grids, ofwel slim energienetten. Een smart grid biedt bewoners de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van huishoudelijke apparaten en zo het energiegebruik beperkt te houden. Door middel van de smart grid in de woning en uiteindelijk in de wijk is het mogelijk om piekverbruik in de wijk te verdelen. Heeft een woning energie ‘over’, dan kan een andere woning die overnemen. Hierdoor kan het piekverbruik beter gecontroleerd en uiteindelijk zelfs vermeden worden. Als gevolg hiervan zijn energiecentrales op lange termijn zelfs helemaal niet meer nodig.

Stichting KIEN begeleidt het sociale aspect van het project. KIEN probeert bewoners bewust te laten kiezen voor de nodige aanpassingen en hen er in het vervolg ook gemotiveerd mee om te laten gaan.
Stichting KIEN is dan ook degene die de bewoners kennis gaat laten maken met de mogelijkheden van energiebesparing in hun woning. 

Bron: stichtingkien.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Nationaal Warmtefonds
Solide partner voor overheden en woningcorporaties ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...
Kewodak Dakmakers B.V.
Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Wij denken in oplossingen ...