Coaches gaan Amsterdammers helpen met energiebesparing

Coaches gaan Amsterdammers helpen met energiebesparing

Gepubliceerd op:

Amsterdammers kunnen vanaf deze week thuis gratis advies over energiebesparing krijgen van energiecoaches. Dit gebeurt in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). De energiecoaches kunnen daarbij bespaarproducten op maat aanbieden. Het plan is om 10.000 woningen te bezoeken.

De energiecoaches laten met tips zien hoe men energie kan besparen door bijvoorbeeld anders om te gaan met verlichting en verwarming. Ook wordt advies gegeven over betere isolatie. De energiecoach besteedt bovendien aandacht aan veiligheid, zo wordt indien nodig een koolmonoxidemelder en/of een rookmelder geplaatst.

Het advies en huisbezoek voor bewoners is gratis. In het bespaarpakket dat de energiecoach meeneemt naar de woning zit o.a. een radiatorfolie, tochtband, brievenbusborstel, waterbesparende douchekop en een aantal LED lampen. Uit het bespaarpakket mag de bewoner gratis een keuze maken uit producten ter waarde van 15 euro. Aanvullend kan de bewoner de andere producten kopen tegen 50% van de inkoopprijs. Na afloop van het huisbezoek stuurt de energiecoach een bespaarplan op maat.

Een greep uit ons leveranciersregister

Spectrus B.V.
Spectrus Licht & Advies gaat verder dan alleen verlichting ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
DAB Pumps B.V.
DAB is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste spelers op de markt voor beheer en verplaatsing van...