Inkoopsamenwerking Drechtsteden loont

Inkoopsamenwerking Drechtsteden loont

Gepubliceerd op:

Vanaf september vorig jaar zijn de woningcorporaties Tablis Wonen, Rhiant, Trivire en Woonkracht10 gestart met het gezamenlijk inkopen. Ze hebben zich hiervoor verenigd in het Bestuurlijk overleg Woningcorporaties Drechtsteden (BWD). Doel van dit initiatief was de samenwerking op te zoeken op het gebied van inkoop, daar waar het voordeel oplevert voor de corporaties en haar klanten.

Voordat het zover was, heeft er eerst onderzoek plaatsgevonden waarbij gekeken is op welke gebieden de corporaties elkaar kunnen versterken als het gaat om de inkoop van producten en diensten van derden. Hierbij is onder andere gekeken naar het inkoopvolume, de huidige inkooporganisatie en de inkoopagenda’s van de individuele corporaties. De ‘Inkoopsamenwerking Drechtsteden’ heeft ervoor gekozen om in eerste instantie met drie relatief eenvoudige inkoopcategorieën aan de slag te gaan: hydrofoorinstallaties, automatische deuren en terreinonderhoud. Dit is succesvol verlopen waardoor er nu uitbreiding zal plaatsvinden.

Het BWD is blij met de resultaten van de eerste gezamenlijke inkooptrajecten en wil de samenwerking verder uitbreiden en intensiveren.

Bron: dewoonwijk.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...