Installatiebranche roept op tot verduurzaming van alle woningen

Installatiebranche roept op tot verduurzaming van alle woningen

Gepubliceerd op:

De installatiebranche heeft samen met energiebedrijven en milieuorganisaties opgeroepen om gezamenlijk huizen in de toekomst te verduurzamen. Marnix Norder, voorzitter van Aedes noemt dit een positieve stap richting CO2-neutrale woningen en een goed uitgangspunt om het Klimaatakkoord te bespreken. Om de verduurzaming te versnellen en de Parijs-doelstellingen te halen, is het belangrijk dat er maatregelen komen die gelden voor alle huiseigenaren.

Installateurs, energiebedrijven en milieuorganisaties streven ernaar dat woningeigenaren vanaf 2021 hun cv alleen nog kunnen vervangen door een (hybride) warmtepomp of een andere duurzame manier van verwarming. Hun manifest zal op 28 maart 2018 aangeboden worden aan Diederik Samsom, de voorzitter van de klimaattafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord. De traditionele cv-ketel om je huis mee te verwarmen gaat dan stap-voor-stap verdwijnen. Op dit moment verwarmt nog 95 procent van de Nederlandse door middel van een traditionele cv-ketel.

Sociale huurwoningen naar CO2-neutraal
Woningcorporaties lopen voorop in de verduurzaming van de woningvoorraad. Het einddoel is CO2-neutrale woningen. Alle corporaties spraken af dat in 2050 te realiseren. Zo snel mogelijk woningen van het gas halen helpt daarbij.

Momenteel kan Aedes nog niet overzien of een verplichting zoals de organisaties voorstellen al vanaf 2021 overal haalbaar is. Meestal zal dat wel het geval zijn, maar iedere corporatie volgt zijn eigen duurzaamheidsbeleid dat past bij de eigen woningvoorraad. Wellicht zijn er soms nog uitzonderingen nodig, omdat je anders heel inefficiënt bezig bent.

Bron: Aedes

Een greep uit ons leveranciersregister

Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...
Midglas
Met veel ervaring verzorgen wij al sinds 1911 soepel het schadeherstel en schademanagement van onze relaties ...
Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...