Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, één per verdieping?

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, één per verdieping?

Gepubliceerd op:

Dat de rookmelderplicht ingaat per 1 juli zal inmiddels bekend zijn. Nog steeds wordt daarbij vaak gezegd; één per verdieping. Maar dat is niet in alle gevallen voldoende. De rookvrije vluchtweg is het uitgangspunt van de rookmelderplicht en dat maakt soms meer melders nodig.

Het minimum wat vanaf 1 juli 2022 verplicht zal zijn is inderdaad een werkende rookmelder per verdieping. De aanvulling die vaak over het hoofd gezien wordt is dat ook in iedere ruimte waar doorheen gevlucht wordt een rookmelder geplaatst moet worden.

Vluchten uit de keuken door de woonkamer richting gang vraagt op die verdieping dus twee melders; één in de woonkamer en één in de gang. Ook bij ‘gestapelde bouw’ eis er vaak een hal voordat men in de verkeersruimte komt. In dit geval moeten er dus twee melders in een woning die soweiso maar één verdieping telt. Dat levert dan vaak een tegenvaller op als men net te snel een begroting maakte. Er geen rekening mee houden en dus eigenlijk te weinig melders plaatsen om aan de regelgeving te voldoen is nog vervelender. Het in één keer goed doen scheelt herhaal bezoeken of gedoe met de handhaver of de verzekeraar achteraf.

We hebben inmiddels ruime ervaring in de samenwerking met de plaatsende partijen. Heeft u zelf al een aannemer; die helpen we graag de punten op de i te zetten met een training op maat voor het plaatsen. Heeft u nog geen aannemer voor deze klus; dan hebben we een uitgebreid netwerk waar altijd iemand van bij u in de buurt zit.

Naast ons advies en de levering van melders biedt Quality Creations ook nog instructies, nazorg en indien gewenst dus in combinatie met service partijen de plaatsing van melders. Complete ontzorging als men dat wenst.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met John van Adrichem van Quality Creations International (de officiële distributeur van Fire Angel) via 015 3693965 of info@qualitycreations.nl.


Een greep uit ons leveranciersregister

Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...
Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...
Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...