Vacuüm-unit tegen de eikenprocessierups

Vacuüm-unit tegen de eikenprocessierups

Gepubliceerd op:

In de afgelopen jaren heeft de eikenprocessierups een sterke opmars gemaakt door het gebrek aan natuurlijke vijanden. De overlast bereikt met name in de zomermaanden een hoogtepunt, wanneer de brandhaartjes veel jeuk en andere klachten veroorzaken. Voor de bestrijding van deze plaag zet Vlasman de vacuüm-unit in.

Ideaal voor besmet materiaal
De vacuüm-unit is ontwikkeld en geoptimaliseerd om besmet afval op een verantwoorde wijze te verwijderen en af te voeren. Om deze reden is de zuigmachine ook uitstekend inzetbaar voor de verwijdering  van de nesten van de eikenprocessierups.  

Krachtig, snel en effectief
De vacuüm-zuiginstallatie is zeer krachtig en heeft een luchtcapaciteit van 3.200 m3/h. Door het plaatsen van een verdeelstuk, de zogenoemde ‘uier’, is het mogelijk om met vier slangen tegelijk te werken. Hierdoor kunnen diverse bomen tegelijk worden schoon gezogen. Deze werkwijze draagt in sterke mate bij aan de snelheid en effectiviteit van de bestrijding, zeker in de maanden van piekbelasting. 

Gesloten systeem
De vacuüm-unit vormt een geïntegreerd en gesloten systeem, waardoor er geen brandhaartjes kunnen vrijkomen bij de bestrijding. De opgezogen nesten worden via een cycloonafscheider direct opgevangen en afgebonden in een big bag. Zodra de big bag vol is, stopt de machine automatisch met zuigen, zodat de wisseling van de zak via de door Vlasman ontwikkelde MiniContainment-techniek kan plaatsvinden. De gevulde big bag wordt vervolgens veilig verwijderd en afgevoerd naar een erkende eindverwerker.

Beperkte opstelruimte
Het verwijderen van actieve en oude nesten heeft een hoge prioriteit, omdat zo kan worden voorkomen dat vlinders uitvliegen en nieuwe eitjes leggen in de eikenboom. De vacuüm-zuiginstallatie biedt daarvoor een compacte, mobiele oplossing die met name handig is bij een beperkte opstelruimte.

BIJZONDERHEDEN
  • Mobiele en compacte zuiginstallatie voor de verwijdering van nesten.
  • Ideaal bij beperkte opstelruimte.
  • Verdeelstuk voor meerdere zuigslangen tegelijkertijd (4” max. 80 m, 4 x 2” max. 60 m).
  • MiniContainment-techniek voor veilige werkwijze en directe afvoer.
  • Saneerders van Vlasman zijn gecertificeerd voor veilige, deskundige aanpak.

Een greep uit ons leveranciersregister

Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...
DataRotonde B.V.
Het enige integratieplatform dat echt alle applicaties en ketenpartners met elkaar verbindt ...