Aantal verkochte huizen juli neemt toe met 33%

Aantal verkochte huizen juli neemt toe met 33%

Gepubliceerd op:

Er werden in de afgelopen maand aanzienlijk meer huizen verkocht dan een jaar eerder. Het aantal woningverkopen ligt met ruim 12.000 33% hoger dan de 9.000 verkochte woningen in juli 2013. Vergelijken we het aantal met de afgelopen maanden, dan liggen de woningverkopen in juli lager. Dat blijkt uit een analyse van Makelaarsland.

Drie maanden op rij zien we het aantal verkochte huizen licht afnemen, wat de normale conjunctuurbeweging in de zomerperiode aantoont. Maar de afgelopen maanden zijn veel starters tot aankoop overgegaan. Ook durven weer meer huizenbezitters eerst te kopen en dan te verkopen. Duidelijke signalen van vertrouwen in de woningmarkt. Het logische gevolg is een verdere doorstroming. Deze zal door de restschuldproblematiek echter geleidelijk zijn. Veel verkopers moeten wachten totdat de prijzen (verder) stijgen.

Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en transacties. Door de centrale registratie van bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.

Een greep uit ons leveranciersregister

Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...
WTW
Bij WTW bieden we data- en kennisgedreven oplossingen op het gebied van mensen, risico en kapitaal ...
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...