Gratis zonnepanelen voor huurders van Domesta

Gratis zonnepanelen voor huurders van Domesta

Gepubliceerd op:

Huurders van Woningcorporatie Domesta kunnen vanaf deze week gratis zonnepanelen aanvragen. Het was al mogelijk de panelen tegen een vergoeding aan te vragen. Na een evaluatie heeft Domesta besloten deze vergoeding te schrappen.

Zo’n 170 huishoudens vroegen al zonnepanelen aan. Zij krijgen de in 2016 betaalde vergoeding teruggestort. Uit de evaluatie bleek dat de gevraagde vergoeding en de onzekerheid of deze wel opweegt tegen de bezuiniging voor veel mensen een drempel vormt. Met het schrappen van de vergoeding hoopt de corporatie deze drempel weg te nemen. Bert Moormann, directeur: “Zonnepanelen passen perfect bij onze filosofie om wonen goedkoper te maken. Ze zijn goed voor het milieu en leveren een merkbare besparing op, zeker nu we er geen vergoeding meer voor vragen.”

Voorlopig geldt de actie alleen voor bewoners van ééngezinshuizen met daken die veel zon vangen. Domesta wil huurders van huizen die niet geschikt zijn ook mee laten profiteren, maar heeft daarvoor nog geen concrete maatregelen. “Huurders met goede bespaarideeën kunnen zich altijd bij ons melden” aldus Moormann. Uiteindelijk krijgen alle geschikte daken van Domesta zonnepanelen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Caparol (DAW NEDERLAND)
Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...