Nieuwe postcoderoosregeling mooie kans voor woningcorporaties

Nieuwe postcoderoosregeling mooie kans voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 april 2021 gaat de vernieuwde postcoderoosregeling in. Deze herziene postcoderoos is een subsidieregeling en biedt dankzij de nieuwe structuur ook mooie kansen voor woningcorporaties en voor sociale huurders die zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen hebben. Wocozon is een landelijke energiecoöperatie gestart die de verschillende postcoderoosprojecten gaat realiseren en beheren.

De oude postcoderoosregeling was succesvol, maar de complexe structuur maakte het voor woningcorporaties en sociale huurders onaantrekkelijk om hier aan deel te nemen. In de nieuwe (subsidie)regeling wordt alles verrekend via de energiecoöperatie en is de huurder niet meer afhankelijk van de energieleverancier.

Wocozon start vanwege deze vernieuwde postcoderegeling een landelijke overkoepelende energiecoöperatie voor alle woningcorporaties in Nederland. Deze energiecoöperatie investeert in de zonnepanelen op de daken van de woningcorporaties en de huurders worden deelnemer. De subsidie die de energiecoöperatie voor de opgewekte stroom ontvangt van het rijk wordt evenredig over de deelnemende huurders verdeeld. Huurders hoeven zelf niets te investeren.

Voor woningcorporaties is dit alles zeer aantrekkelijk; hoogbouw die voorheen niet geschikt was voor zonnepanelen is dat nu wel. De daken kunnen optimaal worden benut. Er is geen ingewikkelde bekabeling meer nodig op woningen en centrale voorzieningen. En ook is er geen toestemming van de huurder meer nodig. De regeling biedt maar liefst 15 jaar gegarandeerd rendement voor de deelnemende bewoners. En het kost de woningcorporatie geen enkele energie: alles wordt extern georganiseerd en gefinancierd.

Wilt u meer weten over deze nieuwe postcoderoosregeling en wat deze voor u en uw huurders kan betekenen? Afgelopen dinsdag 26 januari organiseerde Wocozon een webinar. Deze webinar is terug te kijken, hier kunt u lezen hoe.

Wilt u meer weten over Wocozon of geheel vrijblijvend kennismaken? Neemt u dan contact op met Roland van der Klauw rvanderklauw@wocozon.nl of Rosalinde Klein Woolthuis rkleinwoolthuis@wocozon.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar via  085 7 44 10 58.

Een greep uit ons leveranciersregister

Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...