Etten-Leur krijgt wijk met Nul-op-de-Meter-woningen

Etten-Leur krijgt wijk met Nul-op-de-Meter-woningen

Gepubliceerd op:

In de gemeente Etten-Leur komt een duurzame wijk die volgens de meest moderne inzichten en technieken wordt gebouwd. Er worden onder andere 200 Nul-op-de-Meter woningen gebouwd. Dat zijn vrijwel alle koopwoningen in het plan De Streek. Er komen ook 120 huurwoningen voor Woonstichting Etten-Leur bouwen.

Nul-op-de-Meter wil zeggen dat de benodigde energie, inclusief de elektriciteit voor huishoudelijke apparatuur, door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. Om dat ook in de toekomst mogelijk te houden, houdt de gemeente bij het woonrijp maken van De Streek rekening met de soorten bomen (en andere schaduwwerpende obstakels) en de plaats waar die worden geplant.

Sprangers Bouwbedrijf kwam als beste aanbieder uit de bus voor het realiseren van duurzame woningen in dit plan De Streek. Het bedrijf heeft gekozen voor solide technieken. Zo worden warmtepompen toegepast die energie uit de bodem halen. Het verbruik en de opwekking van energie worden intensief gemeten. De koper krijgt daardoor een gedetailleerd inzicht in het elektriciteitsgebruik van de installaties van de woning en het eigen gebruik van huishoudelijke apparatuur.

Om de wijk helemaal duurzaam te maken worden in De Streek lichtmasten met LED-verlichting toegepast. Deze zijn bovendien dimbaar. De gemeente is gestart met de verkoop van individuele bouwkavels waarop particulieren zelf  een vrijstaande woning kunnen (laten) bouwen. Ook de kopers van deze vrije kavels worden uitgenodigd energieneutraal te bouwen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...
DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...