Zonnepanelen: geen risico’s, maar wel de opbrengsten!

Zonnepanelen: geen risico’s, maar wel de opbrengsten!

Gepubliceerd op:

Wie de Kuyperstraat in Geldermalsen in komt rijden, ziet ze niet direct liggen: de zonnepanelen op het dak bij meneer en mevrouw Bruijnis. Deze liggen namelijk mooi verborgen aan de achterkant, waar het dak perfect op het zuiden ligt. Sinds 1 oktober 2015 liggen er op het dak van deze huurwoning van woningcorporatie KleurrijkWonen 9 zonnepanelen, geïnstalleerd door Tenten Solar Zonnepanelen BV.

"En de meter loopt direct al terug, dat hebben we gezien. We hebben nog een oude meter en het telwerk loopt terug. In de toekomst krijgen we nog een slimme meter,” licht meneer Bruijnis toe. “De eerste paar dagen was het prachtig weer en toen liep de meter heel hard achteruit. Het leverde toen meer op dan dat we verbruikten. Dus ik zei al tegen m’n vrouw: je mag nu de was wel doen!”, grapt hij.

Vergroting van het woonplezier
De kinderen van meneer en mevrouw Bruijnis hebben ook zonnepanelen op het dak liggen en zijn er heel erg enthousiast over. En dat enthousiasme sprong over op hen. Echter hebben de kinderen koopwoningen, een andere situatie dan bij een huurwoning: “Zelf investeren in zonnepanelen op een huurwoning is voor ons niet echt rendabel, dus toen we de aanbieding van KleurrijkWonen en Tenten Solar zagen, hoefden we niet lang te twijfelen. Het grote voordeel van de zonnepanelen via KleurrijkWonen is het feit dat je geen groot risico hebt. Als het mooi weer is, heb je de extra opbrengsten. Als het minder mooi weer is, dan heb je dat niet. Dat is het enigste. Op deze manier betalen wij 15 euro per maand extra. Een kleine investering voor een vergroting van ons woonplezier, wij houden er zelfs aan over.”

De installatie van de zonnepanelen
De woning heeft een ideale ligging voor het plaatsen van zonnepanelen. Een dak op het zuiden en geen hoge bomen in de buurt. De installatie van de zonnepanelen door Tenten Solar hebben meneer en mevrouw Bruijnis als prettig ervaren: “Het ging allemaal vrij rap. Ze waren met 4 man, waarvan er één een elektricien was. Ze zijn een dagdeel bezig geweest. Eén ochtend. Toen ze weg gingen werkte alles, we hoefden niets meer te doen. En geen overlast, we hebben nog steeds goed contact met de buren, haha!”

Bewust energie gebruik
Meneer en mevrouw Bruijnis zijn over het algemeen vrij bewust bezig met het milieu en hun stroomverbruik: “We houden er altijd rekening mee de verwarming lager te zetten ’s avonds, een uur voordat we naar bed gaan. Gewoon een beetje nadenken bij wat je doet.”

Meneer en mevrouw Bruijnis zouden het andere huurders dan ook zeker aanraden om ook voor zonnepanelen te kiezen: “Het scheelt weer een paar windmolens langs de snelweg. Het is ideaal, we hebben niets hoeven te investeren en daarnaast zijn alle keuzes al voor ons gemaakt. We hebben weinig zelf hoeven uitzoeken en dat was fijn.”

Meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op huurwoningen van woningcorporaties? Kijk op de website van Tenten Solar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels ...