Snel en flexibel bouwen met super circulaire betoncasco

Snel en flexibel bouwen met super circulaire betoncasco

Gepubliceerd op:

Nederland heeft behoefte aan betaalbare, duurzame woningen en daarbij kan een innovatief concept uit de modulebouw goed van pas komen. Circle is een 3D-Betoncasco® van CascoTotaal waarmee diverse soorten gebouwen en gebouwvormen gemaakt kunnen worden. Die voldoen ook nog eens aan de BENG-eisen. De gestandaardiseerde module heeft een binnenafmeting van 9,6 bij 3,6 meter en bestaat grotendeels uit één stuk.

Wat Circle onderscheidt, is de nadruk op duurzaamheid. Met een Milieu Prestatie Gebouw (MPG) van slechts 0,14/m2 BVO wordt Circle beschouwd als het meest circulaire betoncasco in Nederland, en mogelijk zelfs in Europa. Het systeem biedt aanzienlijke voordelen zoals verlaagde afschrijvingen en Total Cost of Ownership, doordat het volledige casco herbruikbaar is in toekomstige projecten. Bovendien versnelt Circle de bouw aanzienlijk, met een stort- en ontkistingstijd van 24 uur en een afbouwtijd van ongeveer vijf werkdagen.

De flexibiliteit van Circle komt tot uiting in drie aspecten: het voldoet aan diverse architectonische stijlen, is schaalbaar van kleine eenheden tot grote wooncomplexen, en kan gedurende de levensduur eenvoudig worden aangepast dankzij droge, demonteerbare verbindingen. Hierdoor kunnen woningen evolueren met de veranderende behoeften van bewoners.

Het bouwconcept speelt in op markttrends door te kiezen voor kleinere, flexibelere en goedkopere constructies, en minimaliseert het materiaalgebruik. Circle modules vereisen geen cementdekvloer en verminderen het betongebruik, wat resulteert in lagere CO2-voetafdrukken, materiaalkosten en transport.

Een opvallend kenmerk van Circle is de herbruikbaarheid van de modules. Ze kunnen keer op keer worden ingezet, of het nu is of over 10, 50 of 100 jaar. Als er geen nieuwe bestemming wordt gevonden, kan het beton worden gerecycled tot granulaat en opnieuw worden ingezet in het productieproces, waardoor de productketen volledig gesloten blijft.

CascoTotaal heeft in het afgelopen jaar meer dan 150 Circle casco’s verkocht en plant een productie-uitbreiding naar 500 casco's per jaar. Ze introduceren ook een systeem voor flexibele sparingen om meer ontwerpvrijheid te bieden. De volgende stappen omvatten het ontwikkelen van specifieke woonconcepten in samenwerking met opdrachtgevers en bouwbedrijven, het uitbreiden van het dealernetwerk en het overwegen van een tweede productielocatie om aan de groeiende vraag te voldoen.

Circle is niet zomaar een bouwconcept; het is een duurzame, innovatieve beweging die de manier waarop we denken over beton en bouwen fundamenteel verandert!

  


Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...