Verleng de levensduur van constructies

Verleng de levensduur van constructies

Gepubliceerd op:

Verbeteren van bestaande constructies om hun levensduur te verlengen is een wereldwijde verantwoordelijkheid geworden. Sika zet zich in voor de renovatie van gebouwen en infrastructuur en helpt om ze duurzamer te maken. Dit omvat langdurige, kosteneffectieve en duurzame oplossingen in reparatie, bescherming en versterking.


Sika & Betonbescherming in de woningbouw
Galerijen en balkons hebben net als alle andere onderdelen van een gebouw onderhoud nodig. De meeste galerijen en balkons bestaan uit elementen van beton. Hierin kan vanwege het ontbreken van een doelmatige bescherming indringing plaatsvinden waardoor zwakke plekken ontstaan met diverse schades als gevolg. Dit is slechts een voorbeeld van de problemen die zich kunnen voordoen.

Betonherstel
Sika wordt wereldwijd beschouwd als de toonaangevende producent, adviseur en leverancier op het gebied van betonherstel. Vele jaren van onderzoek, ontwikkeling en praktijkervaring zijn de basis voor het professionele assortiment herstel- en restauratie systemen.

Versterking van uitkragende galerijen/balkons
Speciaal voor de versterking van uitkragende galerijen/balkons ontwikkelde Sika een systeem waarbij m.b.v. een flexibele carbon staaf een ondergrondse versteviging wordt gemaakt. Door plaatsing van het carbon aan de bovenzijde van het vloerelement wordt een maximale hefboomarm gecreëerd. In tegenstelling tot andere systemen is dit systeem absoluut ongevoelig voor corrosie en doordat scheuren zichtbaar worden in het beton voor de verankering bezwijkt, voorkomt dit ernstige ongevallen.

Betonbeschermende coatingsystemen
Sika heeft al meer dan 100 jaar ervaring en expertise met betrekking tot bescherming van beton. Met alle benodigde producten en systemen voor technisch correcte bescherming van beton, levert Sika hoogwaardige oplossingen in overeenstemming met principes en methoden die zijn gedefinieerd in lokale normen zoals de Europese norm EN 1504.

Vloersystemen
Sika heeft diverse vloersystemen van hoge kwaliteit ontwikkeld waarmee dit probleem voorkomen en opgelost kan worden. Afhankelijk van de eisen is er een assortiment gecertificeerde systemen beschikbaar met een veelzijdige variatie aan decoratieve afwerkingen. De vloersystemen van Sika voldoen aan NEN 7909 (‘slipweerstand van beloopbare oppervlakken’) waarmee de veiligheid met betrekking tot de stroefheid gegarandeerd wordt.

Afdichting:
Voegkitten vertegenwoordigen maar een heel klein deel van de monetaire waarde van een bouwproject en worden vaak gezien als een onbelangrijk detail. Voegkitten spelen echter een belangrijke rol bij het lucht- en waterdicht houden van een gebouw, waardoor schades voorkomen kunnen worden. Voegkitten dragen bovendien aanzienlijk bij aan een energiebesparend, duurzaam bouwontwerp en zullen daardoor in de nabije toekomst nog belangrijker worden.

Betrouwbare en duurzame oplossingen voor vastgoedbeheer
Voor meer informatie, klik hier voor onze brochure.


Een greep uit ons leveranciersregister

IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...