Nieuwe kleurvarianten in de serie “ROCKPANEL® Chameleon”

Nieuwe kleurvarianten in de serie “ROCKPANEL® Chameleon”

Gepubliceerd op:

Extravagant kleurenspel dankzij kristaleffecten

De gevelpanelen uit de serie “Chameleon” van de ROCKPANEL Group zorgen voor een levendig kleurenspel op gevels waardoor zelfs onopvallende gebouwen een bijzonder karakter krijgen. De panelen uit deze extravagante serie zijn voorzien van een kristallaag waardoor ze afhankelijk van het perspectief en de lichtinval een andere kleur aannemen. Architecten en bouwers kunnen uit vier kleurvarianten kiezen waarvan er drie nieuw zijn.

De “Chameleon” gevelpanelen in de nieuwe kleurvariant lichtpaars/lichtbruin onderscheiden zich door een discreet kleurenspel. De gevelpanelen in rood/goud/paars vallen op door de krachtigere, maar eveneens warmrode aardkleur. En een gevel die met panelen in de kleurvariant paars/groen/blauw bekleed is, oogt niet alleen koel, maar straalt ook een hoogwaardige kwaliteit uit. Volgens Frank Weigelt, directeur Marketing & Business Development van de ROCKPANEL Group, doet die kleurvariant denken “aan een weerspiegeling in donker water”. Daarnaast is er ook nog de bijzonder geliefde kleurvariant oranje/groen/bruin die al sinds jaren op de markt is. Het kleurenspectrum van die laatste variant doet aan een loofbos in de herfst denken.

Design en brandveiligheid in één product verenigd
Alle ROCKPANEL gevelpanelen uit de serie “Chameleon” zijn zowel in de extra brandveilige uitvoering “FS-Xtra” beschikbaar, alsook in de uitvoeringen “Durable” voor standaardtoepassingen en “Xtreme” voor gevels die aan een hoge mechanische belasting onderworpen zijn. Wanneer de ROCKPANEL gevelpanelen in de uitvoering “FS-Xtra” op een onderconstructie van staal of aluminium gemonteerd zijn, voldoen ze aan de normen van de Europese brandklasse A2-s1, d0. Dat betekent dat ze ook toegepast kunnen worden in projecten waar goede brandwerende eigenschappen vereist zijn, zoals in hoogbouw, scholen, ziekenhuizen en rusthuizen.

Aanbevolen voor duurzaam bouwen
Sinds mei 2014 beschikt de ROCKPANEL Group als eerste producent van gevelbekledingen over een Europese milieuverklaring (EPD – Environmental Product Declaration) van BRE Global – een onafhankelijk testinstituut dat producten en systemen op het vlak van (brand)veiligheid en duurzaamheid certificeert. Het EPD-certificaat geldt voor vrijwel het volledige ROCKPANEL assortiment en bevestigt dat de gevelpanelen uit de serie “Chameleon” aan de milieunorm EN 15804 voor bouwproducten en -systemen voldoen. Al in 2010 bevestigde BRE Global dat de onderhoudsarme ROCKPANEL gevelpanelen vanwege hun goede milieueigenschappen de hoogste scores A+ en A verdienen, ook omdat alle ROCKPANEL producten zo goed als volledig gerecycleerd kunnen worden.

Op www.rockpanel.nl vindt u een overzicht van het volledige assortiment van de ROCKPANEL Group, samen met de fysische eigenschappen en informatie om de panelen te verwerken.

Een greep uit ons leveranciersregister

RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...