Huurders corporatie WonenBreburg stappen naar geschillencommissie

Huurders corporatie WonenBreburg stappen naar geschillencommissie

Gepubliceerd op:

Bijna veertig huurders van corporatie WonenBreburg stappen naar de geschillencommissie Energie en Water. De huurders hebben al jaren een conflict met de corporatie over het verwarmingssysteem in hun rijtjeshuizen die de corporatie vier jaar geleden liet bouwen.

Volgens de bewoners werkt het systeem niet of nauwelijks. Ze eisen geld terug dat ze afgelopen jaren voor de verwarming betaalden. Het gaat om een verwarmingssysteem dat gebaseerd is op warmte/koude-opslag. Sinds de oplevering van de huizen drie jaar geleden, zijn er problemen. In de zomer worden de woningen onvoldoende gekoeld en in de winter komt de temperatuur nauwelijks boven de 18 graden uit.

De corporatie erkent dat het systeem niet goed werkt en heeft aangeboden de bewoners een vergoeding te betalen. “WonenBreburg is bereid ons 375,50 euro te betalen als vergoeding voor al het ongemak in die jaren”, vertelt bewonder Joost Brouwer in BN/De Stem. Maar voor ons is dat voorstel ver beneden peil en totaal niet acceptabel. Wij betalen 45 euro vastrecht per maand voor een systeem dat niet werkt. Omgerekend is dat dus minstens 1.620 euro dat we terug willen."

Bron: BN/De Stem

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...