Zuigwagen voor besmette grond en fijnstof

Zuigwagen voor besmette grond en fijnstof

Gepubliceerd op:

Voor de verwijdering van droge besmette grond en fijnstof zet Vlasman zijn nieuwe zuigwagen in. Het kan dan om asbesthoudende stoffen gaan, maar ook om staalgritten of Chroom-6. De krachtige vacuüminstallatie is zeer geschikt voor kruipruimten, kelders en andere moeilijk bereikbare ruimten, bijvoorbeeld in woningen en vastgoed in binnenstedelijk gebied.

Minicontainment-techniek
De zuigwagen is in eigen beheer ontwikkeld en geoptimaliseerd om besmet afval op een verantwoorde wijze te verwijderen en af te voeren. Het opgezogen materiaal wordt via een cycloonafscheider direct opgevangen en afgebonden in een big bag. Het afbinden en verpakken van het besmette materiaal gebeurt met een minicontainment-techniek die Vlasman zelf heeft ontworpen en ontwikkeld. Hierdoor biedt de zuigwagen een zeer compacte oplossing, die met name haar waarde bewijst in binnenstedelijk gebied en bij een beperkte opstelruimte. Waar voorheen een apart containment nodig was, vormt de zuigwagen nu een geïntegreerd en gesloten systeem.

Krachtig, snel en efficiënt
De vacuüm-zuiginstallatie is zeer krachtig en heeft een luchtcapaciteit van 3.200 m3/h. Er kunnen zowel 2” als  4” zuigslangen op aangesloten worden, afhankelijk van de samenstelling van de besmette grond. Door het plaatsen van een verdeelstuk, de zogenoemde ‘uier’, is het mogelijk om met vier slangen tegelijk te werken. Hierdoor kunnen  diverse ruimtes tegelijk worden schoon gezogen. Deze werkwijze draagt in sterke mate bij aan de snelheid en efficiëntie van de sanering. Voorheen moesten veel medewerkers worden ingezet om met losse stofzuigers het pand stofvrij achter te laten. Omdat de zuigwagen een gesloten systeem vormt, stelt het Vlasman in staat om veilig, snel en volgens de regels te werken.

Ideaal bij beperkte opstelruimte
De zuigwagen bestaat uit een wendbare voorwagen en een mobiele zuigunit die overal dicht op het werk is in te zetten. Dat maakt deze zeer geschikt voor binnenstedelijk gebied, bijvoorbeeld voor de sanering van woningbouw of vastgoed. Bovendien wordt de zuigwagen  bij grote containments gebruikt om het constructiewerk, de wanden en plafonds schoon te zuigen. Zodra de big bag vol is, stopt de machine automatisch met zuigen, zodat de wisseling van de zak via de minicontainment-techniek kan plaatsvinden. De gevulde big bag wordt vervolgens veilig verwijderd met een heftruck en afgevoerd naar een erkende eindverwerker.

BIJZONDERHEDEN
  • Mobiele en compacte zuigunit voor besmette droge grond en stof.
  • Ideaal voor binnenstedelijk gebied en bij beperkte opstelruimte.
  • Minicontainment-techniek voor veilige werkwijze en directe afvoer.
  • Inzetbaar bij woningbouw, vastgoed en grote containments.
  • Verdeelstuk voor meerdere zuigslangen tegelijkertijd (4” max. 80 m, 4 x 2” max. 60 m).
Meer informatie?
Meer informatie over de toepassing en inzet van deze nieuwe zuigwagen neem contact op Vlasman 0172-495770 info@vlasman.nl


Een greep uit ons leveranciersregister

Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
Storax B.V.
STORAX B.V. is al meer dan 40 jaar de meest complete mattenindustrie met productie in Nederland ...