WoonFriesland verkoopt omvangrijke vastgoedportefeuilles

WoonFriesland verkoopt omvangrijke vastgoedportefeuilles

Gepubliceerd op:

WoonFriesland heeft per 31 juli haar portefeuille zorgvastgoed verkocht aan vastgoedbelegger Estea Driestar. Dat meldt de Friese woningcorporatie in een persbericht. De verkochte portefeuille ‘bestaande zorgvastgoed’ bestaat uit circa 900 eenheden in 43 intramurale zorglocaties.

Om een goede overdracht voor de huurders te borgen is het zorgvastgoed ondergebracht in een joint venture waarin WoonFriesland nog voor twee jaar deelneemt. ABC Capital begeleidde WoonFriesland bij het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen.

Verkoop woningbezit
Namens WoonFriesland is ABC Capital recentelijk gestart met de verkoop van de bedrijfsonroerendgoedportefeuille. Deze bestaat uit diverse objecten zoals kantoren, winkels en een ontwikkellocatie in Friesland. In het najaar volgt het maatschappelijk vastgoed, onder meer bestaande uit multifunctionele centra en scholen met langlopende huurovereenkomsten.

Verkoopopbrengst
De gezamenlijke verkoopopbrengst van de portefeuilles zal naar verwachting circa 160 miljoen euro bedragen. WoonFriesland gaat de verkoopopbrengst investeren in de verduurzaming en het betaalbaar houden van haar woningbezit. Het is de eerste keer in Nederland dat een woningcorporatie zo’n omvangrijke portefeuille aan zorg-, bedrijfsonroerend-, en maatschappelijk vastgoed afstoot.

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties