Bloemendaal wil huisuitzetting aanpakken

Bloemendaal wil huisuitzetting aanpakken

Gepubliceerd op:

De gemeente Bloemendaal heeft een convenant getekend met woningcorporaties en instellingen in de gemeente om huisuitzetting te voorkomen. De partijen werken samen met een gemeenschappelijk doel om woningontruimingen op basis van huurachterstand tegen te gaan.

Een huurachterstand kent vaak een achterliggende problematiek. Door onder andere (vroeg)tijdige interventie proberen de betrokken partijen persoonlijk leed bij de getroffenen te voorkomen en kosten die dit met zich meebrengt te verlagen. Persoonlijk contact bij beginnende achterstand werkt preventief en kan vervelende schuldsituaties voorkomen. Daarbij is wel de medewerking van de betreffende burgers nodig.

De gemeente werkt in het convenant vanuit de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) samen met woningcorporaties Brederode Wonen en Pre Wonen en met maatschappelijke instellingen als Kontext en Welzijn Bloemendaal. Met de ondertekening continueren de organisaties hun intensieve samenwerking.

Een greep uit ons leveranciersregister

Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...
NARIS
Risicomanagement bij woningbouwcorporaties is vast goed!
Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...