Wooncompagnie houdt huren betaalbaar

Wooncompagnie houdt huren betaalbaar

Gepubliceerd op:

De ruim 13.000 huurders van woningcorporatie Wooncompagnie in Noord-Holland krijgen per 1 juli een huurverhoging van nul tot maximaal 3,3 procent. De huurverhoging pakt daarmee veel lager uit dan elders in Nederland.

Behalve een beperkte huurverhoging wil Wooncompagnie een lagere streefhuur, zodat ook nieuwe huurders betaalbaar kunnen wonen. Voor het complete woningbestand in de kop van Noord-Holland gaat de streefhuur - de prijs die de corporatie bij de kwaliteit van de woning vindt passen - met 5 procent omlaag.

Wooncompagnie heeft de plannen voor het huurbeleid in 2014 ingediend bij de betrokken huurderskoepels in Schagen en Purmerend. Die brengen er binnenkort advies over uit, waarna Wooncompagnie definitief vast zal stellen wat er per juli met de huren gaat gebeuren. Verhuurders mogen de huren voor huishoudens met een (gezins)inkomen tot 34.085 euro tot 4% verhogen, aan middeninkomens mag 6,5% worden gevraagd.

De huurderskoepels lieten eind vorig jaar een betaalbaarheidsonderzoek onder huurders uitvoeren, door het Woonbond Kennis- en Adviescentrum. Daaruit kwam naar voren dat huurders het water tot aan de lippen staat. Maar liefst 27 procent van de huurders in de regio Schagen leeft onder de armoedegrens; zij houden na het betalen van de woonlasten niet genoeg over voor noodzakelijke levensbehoeften. Vooral eenoudergezinnen en bijstandsgerechtigden hebben het zwaar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
De Huischmeesters
Wij zijn woonondernemers die zich richten op het (tijdelijk) transformeren en herbestemmen van overtallig vastgoed ...