Rochdale spant kort geding aan tegen overlastgevend gezin

Rochdale spant kort geding aan tegen overlastgevend gezin

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Rochdale heeft een kort geding aangespannen tegen een structureel overlastgevend gezin. De familie waarom het gaat is nog niet zo lang geleden verhuisd van Amsterdam-Noord, naar een wooncontainer op een veld bij de Piet Hein-tunnel. Het kort geding dient op 16 mei.

Eerder kreeg de familie van de corporatie een laatste kans om 'normaal woongedrag' aan te leren op een afgelegen plek bij de ringweg A10. Maar omdat het gezin zich niet zou houden aan de gemaakte afspraken, waaronder het op tijd betalen van de overeengekomen vergoeding, wordt via de rechter om uitzetting gevraagd.

De kantonrechter besliste eerder dat de familie niet op het vorige adres in Noord  mocht blijven wonen. Het gezin zorgde daar sinds 2000 voor structurele overlast. Zij hebben volgens Rochdale stelselmatig buurtbewoners en hulpverleners geïntimideerd en bedreigd. Daarnaast heeft een van de bewoners zich misdragen tegen een medewerker van Rochdale.

Woningcorporatie Rochdale en de gemeente Amsterdam werken nauw samen in de zogeheten Treiteraanpak. De aanpak van deze familie is hier onderdeel van. Hoofddoel van deze aanpak is het stoppen van ernstige treiteroverlast voor slachtoffers.

Een greep uit ons leveranciersregister

Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...
WEBO
WEBO produceert houten kozijnen, prefab elementen en componenten, voor woningbouwprojecten ...
Dutch Solar Systems
Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...