PKVW-certificaat voor woningen Tiwos

PKVW-certificaat voor woningen Tiwos

Gepubliceerd op:

Na een renovatie in het kader van project Stroomversnelling zijn 18 woningen van de Tilburgse woningcorporatie Tiwos eind april voorzien van het PKVW-certificaat Bestaande Bouw. Hiermee hadden ze de primeur voor Zuid-Nederland.

In het kader van het landelijke project Stroomversnelling worden de komende jaren duizenden woningen energiezuinig en veiliger gemaakt. Bij een grootschalige renovatie worden de huizen energieneutraal gemaakt en aangepast aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De te renoveren woningen zijn constructief goed, maar voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zodoende ondergingen de huizen in Tilburg vanaf april een metamorfose.

Victor Pollen, inspecteur PKVW bij inspectie-instelling R2B, legt uit: “Er kwam een duurzame schil omheen, een innovatieve installatie op zolder en zonnepanelen op het dak. Om aan de eisen van het PKVW te voldoen werd nieuw hang- en sluitwerk aangebracht, de buitenverlichting op orde gebracht en er werden rookmelders geïnstalleerd. Door de renovatie voldoen alle woningen nu aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor bestaande bouw.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...