Te weinig kennis bij gemeenten over woningcorporaties

Te weinig kennis bij gemeenten over woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Gemeenten beschikken over onvoldoende kennis en kunde om samen te werken met corporaties. Dit is een van de belangrijke conclusies uit een enquête van Twynstra Gudde en CorporatieNL, waarin corporaties gevraagd zijn naar hun kijk op de positie van woningcorporaties in het toekomstig woonlandschap.

De belangrijkste conclusies uit dit onderzoek zijn:
- Met het oog op een toenemende rol van de gemeenten blijkt dat 80% van de woningcorporaties van mening is dat gemeenten over onvoldoende kennis en kunde beschikken om deze rol te vervullen.
- Corporaties vinden dat ze strakker moeten sturen op maatschappelijke en financiële prestaties. Meer dan de helft geeft aan niet in staat te zijn om die maatschappelijke prestaties in kaart te brengen.
- Meer dan de helft (54%) van de woningcorporaties ziet reorganisaties of ontslagrondes met reductie van personeel.
- Die reorganisatie moet gepaard gaan met een cultuuromslag, vindt 50% van de woningcorporaties.
- Wat betreft de kwaliteit van toezicht zijn de corporaties van mening dat hun RvC's goed/zeer goed functioneren (75%); dat geldt ook voor de accountants. Zwak tot zeer zwak worden CFV (55%), BZK (86%) en gemeenten (84%) beoordeeld.
- Meer dan 90% van de woningcorporaties vindt dat de huidige regelgeving te complex is.

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...