R&B Wonen als derde Zeeuwse corporatie naar de NEH Cloud

R&B Wonen als derde Zeeuwse corporatie naar de NEH Cloud

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie R&B Wonen volgt het voorbeeld van haar regionale collega-corporaties en gaat in zee met NEH. Tijdens de contractondertekening werd het gesprek aangegaan met Reinier de Jonge, Manager Vastgoed en Strategie van R&B Wonen, over de standaardisering van Zeeuwse corporaties.

Complexiteit van ICT neemt toe
Waarom kiest R&B Wonen voor outsourcing van de ICT? Reinier de Jonge ziet dat woningcorporaties zich steeds meer focussen op hun kerntaak, in een context waar gedigitaliseerd wordt en meer gebruik wordt gemaakt van applicaties: “De complexiteit van ICT neemt toe en een corporatie van onze omvang is niet voldoende uitgerust om dit zelf uit te voeren. Het is voor ons moeilijk om de consequenties van ICT-zaken in te schatten. Daarbij hebben wij een gebrek aan expertise omtrent de bijkomende ICT-beveiliging en wetgeving, zoals de AVG. Deze expertise kunnen en willen wij niet zelf in huis halen.”

Shared KlantVenster
R&B Wonen gaat naast Kantoorautomatisering in de Cloud ook direct gebruik maken van de Shared KlantVenster oplossing als DMS-systeem, die voor Techxx bij NEH gehost wordt. “We zijn net gestart met de invoering en het proces verloopt prima. De ‘was-wordt’ lijst voor onze mappenstructuur vormt wel een uitdaging. We hebben werkgroepen ingedeeld waardoor iedere werknemer dit voor zijn eigen afdeling oppakt. Daarnaast hebben we onze database flink opgeschoond en alle niet relevante data verwijderd”, vertelt De Jonge.

Standaardisatie Zeeuwse corporaties
R&B Wonen kiest voor dezelfde oplossingen als haar collega-corporaties in Zeeland. Dat maakt de onderlinge samenwerking tussen de Zeeuwse corporaties gemakkelijker. Op donderdag 26 april vond een contractondertekening plaats tussen NEH, R&B Wonen, RWS, Stadlander en Woongoed Middelburg voor het gezamenlijk hosten van Tobias AX. Vanuit dit gezamenlijke ERP-project zit NEH bij meerdere betrokken woningcorporaties aan tafel, De Jonge zegt daarover: “NEH ziet de verschillen tussen de corporaties en kan daarom fungeren als spiegel om afspraken te synchroniseren. Hier ligt dan ook een rol voor NEH, om de standaardisering van Zeeuwse corporaties te vergroten. Ik heb zelf ervaren dat als je inzet op de standaard, beide partijen daar baat bij hebben. Uiteindelijk krijg je alleen maar last van diversiteit en stijgen de kosten steeds meer.”

Waarom NEH?
De keuze voor NEH verliep geleidelijk. “Het traject tussen NEH en collega-corporaties Stadlander en Woongoed Middelburg gaf ons een mooi voorbeeld van een efficiënte samenwerking. NEH heeft een goede naam opgebouwd en in Zeeland ligt de focus op gemeenschappelijkheid. Vanwege haar bewezen dienstverlening op meerdere terreinen in Zeeland, was het voor ons een logische keuze om met NEH verder te gaan.”

“Samenwerken met NEH voelt heel vertrouwd. Er wordt echt invulling gegeven aan het woord ‘partnerschap’. Niet alleen op directieniveau, maar ook integraal door het hele bedrijf. Afspraak is afspraak en daarom weet ik dat het goed gaat komen. Medewerkers van NEH weten waar ze het over hebben en nemen ons daarin mee.”

Over R&B Wonen
Woningcorporatie R&B Wonen is met circa 4.300 woningen al meer dan 100 jaar dé verhuurder in de gemeenten Borsele en Reimerswaal. Circa 40 medewerkers zetten zich in voor de primaire, secundaire en kwetsbare doelgroepen. In de periode 2018 tot 2022 wil R&B Wonen energiezuinige woningen en een gezond leefklimaat realiseren. Met een transformatieprogramma gericht op duurzaamheid en sloop-nieuwbouw, speelt de corporatie in op de veranderende samenstellingen van huishoudens.

Over NEH
NEH ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?