Deceuninck maakt kunststof en aluminium kozijnen perfect combineerbaar

Deceuninck maakt kunststof en aluminium kozijnen perfect combineerbaar

Gepubliceerd op:

De nieuwe kunststof en aluminium reeksen van Deceuninck, Elegant en Decalu, werden perfect op elkaar afgestemd zodat ze naadloos binnen eenzelfde bouwproject gecombineerd kunnen worden. Een optimalisatie van schrijnwerk op vlak van performantie, budget en design.



DE TOEKOMST IS HYBRIDE

Kunststof en aluminium schrijnwerkprofielen hebben beiden veel te bieden, maar elk materiaal kent ook zijn grenzen. Door beide materialen te combineren in één bouwproject, kan je die grenzen verleggen. “Zo kunnen we de sterkte van aluminium bijvoorbeeld maximaal uitspelen bij verdiepinghoge en kamerbrede kozijnen. Voor de kozijnen die repetitief terugkomen, kiezen we voor Elegant. Het design van de Elegant profielen sluit perfect aan op dat van Decalu, alleen een ervaringsdeskundige houdt ze uit elkaar”, vertelt Erwin De Voys, Commercieel Directeur Nederland bij Deceuninck.

Ook aan schijnbare details werd veel aandacht besteed. Decalu en Elegant kregen een identieke beslaggroef aan de binnenkant, wat eenzelfde efficiënte afregeling van het beslag op de werf mogelijk maakt. Aan de buitenkant werd gezorgd voor een gelijklopende minimale opdekvoeg.

ELEGANT- DE ESTHETIEK VAN KUNSTSTOF NAAR EEN NIEUW NIVEAU
Met Elegant toont Deceuninck aan dat kunststof profielen perfect passen bij hedendaagse architectuur. De profielen kregen een minimalistische look vanbuiten met een naar voor gebrachte glaslijn en rechthoekige glaslatten vanbinnen. De inspanningen op vlak van design werden meermaals bekroond. Het Abstract design met gelijkliggende vleugel kreeg een Red Dot Award, een German Design Award en een Designregio Kortrijk Award.



Het hedendaagse design mocht echter niet ten koste gaan van de performantie. Deceuninck integreerde zijn awardwinnende glasvezeltechnologie ThermoFibra opnieuw in de profielreeks. Men versterkt de raam- en deurvleugels van het Elegant topmodel niet met staal, maar met continue structurele glasvezels die tijdens het extrusieproces ingebracht worden. Het kader wordt uitgerust met een Forthex thermische versterking op basis van gerecycleerd pvc-hardschuim. Elegant heeft dan ook een uitstekende Uf-waarden vanaf 0,88 W/m²K bij een vast kader.

DECALU - ALUMINIUM MET UITSTEKENDE ISOLATIEWAARDE
Het unieke Decalu concept bestaat uit één binnenkader met gelijke middensectie en een geïntegreerde thermische isolatie in de profielen. Dit systeem bestaat uit slechts 3 componenten zonder centrale middendichting. Zo wordt de productietijd per raam met 50% gereduceerd. Bovendien werkt Deceuninck niet met verschillende Uf-waarden, men koos voor een minimale Uf-waarde voor de hele reeks, vanaf 0.96 W/m²K.



Een andere vernieuwende ingreep is het vooraf inrollen van de dichtingen in de vleugel, het kader en de glaslat. Dit levert niet alleen een significante tijdswinst op tijdens het beglazen, het garandeert ook een betere lucht- en waterdichtheid.



www.deceuninck.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Hemmink B.V.
Hemmink B.V. levert producten, oplossingen en concepten van ruim 25 sterke merken ...
IMI Hydronic Engineering
IMI Hydronic Engineering is specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen ...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...