42 nieuwe Nul-op-de-Meter woningen Dirksland/Herkingen

42 nieuwe Nul-op-de-Meter woningen Dirksland/Herkingen

Gepubliceerd op:

Op 30 mei ondertekenden wooncorporatie FidesWonen en aannemer Kroon & de Koning uit Zwijndrecht de een overeenkomst voor 42 nieuwbouwwoningen verspreid over Dirksland en Herkingen. Onderdeel van de overeenkomst is dat de opdrachtgever niet alleen het ontwerpen en realiseren van de nieuwbouw aan de aannemer laat, maar ook het onderhouden ervan voor de langere termijn.

Wooncorporatie FidesWonen ontwikkelt Nul-op-de-Meter woningen voor senioren op verschillende locaties in Dirksland en Herkingen. Zo komen er 17 grondgebonden woningen en 11 appartementen op een braakliggend terrein aan het Korteweegje in Dirksland. Verderop in Dirksland sloopte FidesWonen recent de appartementen aan de Margrietlaan. Het plan is om hier 9 grondgebonden woningen te bouwen. In de Oranjestraat in Herkingen komen 5 grondgebonden woningen.

Oplevering 2018
De eerste bouwactiviteiten starten volgens planning eind 2017. Vervolgens worden in 2018 de woningen opgeleverd en in gebruik genomen. Binnen enkele maanden organiseert FidesWonen een informatiebijeenkomst voor belangstellenden voor deze woningen en appartementen. De uitnodiging wordt via lokale media en op de website van FidesWonen gepubliceerd. De wooncorporatie biedt de nieuwe woningen via het aanbodmodel aan. Woningzoekenden kunnen op de gebruikelijke manier reageren.

Gasloos wonen
Bij het realiseren van Nul-Op-De-Meter woningen en -appartementen wordt onder meer balansventilatie, triple glas, een warmtepomp en zonnepanelen toegepast. Een gasaansluiting is niet meer aanwezig en de woning wekt voor eigen gebruik alle energie zelf op. Voor de toekomstige huurders betekent dit comfortabel wonen met een duidelijk inzicht in het energieverbruik.

Bron: FidesWonen

Een greep uit ons leveranciersregister

CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...
ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...
Alvast
Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...