Tilburg wil Vestia-woningen behouden voor lage inkomens

Gepubliceerd op:

Stichting Vestia is van plan 459 Tilburgse huurwoningen te verkopen. De gemeente heeft er bij het Ministerie van BZK op aangedrongen deze woningen als sociale huurwoningen voor de stad te behouden. Er dreigt volgens de gemeente een tekort aan betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen.

Tilburg vindt dat de woningen aan een andere corporatie moeten worden verkocht in plaats van aan een commerciële partij. Als een commerciële partij de woningen overneemt, kan de opbrengst weliswaar iets hoger zijn, maar bestaat het risico dat deze woningen (op termijn) verkocht worden.

Ook de G32, het netwerk van (middel)grote steden, waartoe ook Tilburg behoort staat achter de gemeente. Voorzitter van de Fysieke pijler van de G32 Jop Fackeldey: “De afgelopen maanden krijgen we steeds meer signalen uit steden, niet alleen uit Tilburg, maar ook uit Zoetermeer, Delft en Arnhem, waarin de zorg om de omvang van de voorraad betaalbare huurwoningen wordt geuit. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg voor goede en betaalbare huisvesting voor hun burgers. Daarom is het van belang dat er voldoende betaalbare woningen voor de doelgroep beschikbaar blijven.”

Een greep uit ons leveranciersregister


BOOT is een organiserend ingenieursbureau uit Veenendaal en levert met ca. 120 medewerkers ...

Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...