Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

Gepubliceerd op:

IsoBouw introduceerde een nieuwe renovatieplaat voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. De 3D-gevormde SlimFix Reno-Pro platen zijn goed beloopbaar, hebben een gesloten onderlinge aansluiting zonder koudebruggen en zijn dampopen maar waterdicht dankzij de geïntegreerde afwateringskanalen. De platen zijn herbruikbaar en recyclebaar.

SlimFix Reno-Pro is een nieuwe renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is geen standaard rechte plaat met een cachering, maar een matrijsgevormde isolatie met bijzondere vormgeving. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te verwerken, sluiten ze goed op elkaar aan is er een waterafvoer.

De vorm voorziet in traptreden. Hierdoor zijn de platen veilig te belopen, hetgeen de verwerking versnelt. Elk paneel is voorzien van twee houten tengels. De platen zijn daarnaast voorzien van innovatieve geïntegreerde afwateringskanalen. Deze kanalen zorgen ervoor dat water altijd naar de bovenzijde van de plaat wordt geleid, en vervolgens naar de goot. Zonder dat hiervoor extra handelingen noodzakelijk zijn, is de isolatieschil dus direct waterdicht.
De isolatieplaten hebben verder langs de lange zijde een sponning. Deze randafwerking garandeert een goede onderlinge aansluiting zonder koudebruggen. Met een dikte van 225 mm (inclusief tengels en een gewicht van 4,5 kilo per m2 levert de isolatieplaat een Rc waarde van 6,3 (berekend volgens NTA6800 bij toepassing van dakbeschot van 22 mm)

Op maat
De platen hebben een breedte van 1120 mm (werkend) en kunnen in lengte verschillen op specificatie van 2000 tot en met 7500 mm. Ze kunnen dus op projectspecifieke lengte besteld worden, inclusief een gewenste nokafschuining. De platen zijn direct na levering te monteren. Daarnaast zorgt ook de grote breedte van 1120 mm voor een snelle montage in minder handelingen. Een handige aanvulling is de mogelijkheid om zelf extra tengels te plaatsen, bijvoorbeeld bij kopgevels, dakramen en dakkapellen. Alle maten panlatten zijn toepasbaar en worden extra ondersteund met ‘dijkjes’ in het profiel. De SlimFix Reno-Pro is leverbaar met een rechte afkorting, met gootdetail en of nokafschuining.

Beter voor het milieu
SlimFix Reno-Pro is een circulaire na-isolatie. De platen zijn herbruikbaar en eventueel ook 100 procent recyclebaar. De houten tengels kunnen handmatig losgemaakt worden, zodat de platen ‘schoon’ retour kunnen aan het eind van de levensduur. IsoBouw biedt nu al de mogelijkheid om reststukken en snijafval weer aan te bieden aan de fabrikant. Met het Use4ReUse retoursysteem neemt IsoBouw deze schone fracties terug voor de productie van nieuwe producten. De inzameling via big bags helpt circulair bouwen te borgen, vervuiling van de omgeving te beperken, hergebruik van grondstoffen te stimuleren en stortkosten te voorkomen.

De SlimFix Reno-Pro platen, tenslotte, zijn ook toe te passen met het Avi nestkastje. Deze houten nestkast wordt fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Zo kan er zonder extra werkzaamheden snel en eenvoudig invulling geven worden aan de ‘Wet natuurbescherming’.
Om ervoor te zorgen dat de Avi-nestkast volledig voldoet aan de gebruikseisen van vogels, is deze ontwikkeld in nauwe samenwerking met de specialisten van Miecon,

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...