Brandklasse-eisen voor deuren in Extra Beschermde Vluchtroutes gewijzigd

Brandklasse-eisen voor deuren in Extra Beschermde Vluchtroutes gewijzigd

Gepubliceerd op:

Per 1 januari 2024 is het Besluit Bouwwerken Leefomgeving ingegaan. Dit betekent dat de gewijzigde brandklasse-eisen voor deuren bij toepassing in Extra Beschermde Vluchtroutes (EBV’s) nu ook van kracht zijn.

GND-garantiedeuren heeft afgelopen jaren bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken het verzoek ingediend de eisen die de bouwregelgeving stelt aan de brandklasse van deuren in EBV’s aan te passen. Het gaat om deuren die regelmatig worden geopend, een groot deel van de deuren in EBV’s. Na een uitgebreide risicoanalyse is besloten de brandklasse-eis voor deze deuren van B naar D te wijzigen.

Informatiebulletin en whitepaper
GND heeft een informatiebulletin uitgebracht met een puntsgewijze toelichting op de inhoud van de wijzigingen. Op deze manier draagt het informatiebulletin bij aan het scheppen van duidelijkheid en het voorkomen van discussies tussen adviseurs, controlerende instanties, opdrachtgevers, bouwers en deurfabrikanten. Gedetaileerde achtergrondinformatie is terug te vinden in de eerder opgestelde whitepaper.

Het informatiebulletin en whitepaper met alle informatie over de wijzigingen is te downloaden op de website van GND.

Download hier het informatie bulletin of de whitepaper

Een greep uit ons leveranciersregister

POM
Met POM incasseer je beter, sneller, socialer én tegen lagere kosten ...
Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...