WSW kiest voor driehoofdig bestuursmodel

WSW kiest voor driehoofdig bestuursmodel

Gepubliceerd op:

Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) gaat in de toekomst verder met een driehoofdig bestuursmodel. De Raad van Commissarissen besloot in de laatste vergadering dat een bestuursmodel dat bestaat uit drie personen het beste past bij de nieuwe fase die de privaatrechtelijke stichting ingaat. Het huidige bestuursmodel met twee bestuurders wordt vervangen door een bestuur dat bestaat uit een bestuursvoorzitter, een bestuurder Risk en een bestuurder Accounts.

Een driehoofdig bestuur biedt volgens de Raad van Commissarissen van WSW een aantal voordelen. Zo zijn volgens WSW in dit bestuursmodel voldoende ‘checks & balances’ en is er genoeg ruimte voor de positionering van de stichting in het complexe externe krachtenveld waarin WSW zich bevindt.

Uitbreiding bestuurderscapaciteit
Andere zaken die ertoe leidden dat WSW kiest voor een bestuur met drie personen zijn de cultuurverandering, verbetering van het primaire proces, stakeholdermanagement, de sanering en het verticaal toezicht binnen de stichting. Al deze zaken vragen om meer capaciteit binnen de bestuurskamer.

Procedure
WSW legt de profielen van de drie nieuwe bestuurders ter goedkeuring voor aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Wanneer deze de profielen goedkeuren, start de procedure van werving en selectie. WSW hoopt dat het nieuwe bestuursmodel begin 2018 een feit is. De stichting heeft inmiddels een ‘transitiestuurgroep’ ingesteld die bestaat uit het huidige bestuur. Een vertegenwoordiging van de Raad van Commissarissen monitort de overgang naar het nieuwe bestuursmodel.

Bron: WSW.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Gr8 Roofs
Resultaatgericht samenwerken aan de daken van de toekomst ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...