Hele woningvoorraad Woonpalet energielabel B

Hele woningvoorraad Woonpalet energielabel B

Gepubliceerd op:

Woonpalet uit Zeewolde is de eerste woningcorporatie in Nederland met een gemiddeld energielabel B voor het hele woningbezit. Het streeft ernaar om in 2020 voor alle woningen een energielabel A of B te hebben.

De verstrekking van een energielabel bij het verhuren of verkopen van een woning is verplicht. Het is voor kopers en huurders uiteraard interessant om een zo energiezuinig mogelijke woning te betrekken. Label B is de op één na beste score.  Woonpalet heeft de afgelopen tijd had gewerkt om die gemiddelde score te bewerkstellingen. De woningvoorraad is energiezuiniger gemaakt door bijvoorbeeld ketels te vervangen en huurders enthousiast te maken voor zonneboilers. Dat lijkt op het eerste gezicht niet aantrekkelijk voor huurders, want de corporatie kan energiebesparende maatregelen doorberekenen in een huurverhoging. Woonpalet kwam de huurders tegemoet in de kosten en rekende voor dat de energiebesparing veel groter zou zijn dan de huurverhoging. Dat haalde velen over de streep.

 

Hoewel het woningbezit van Woonpalet redelijk jong en daardoor op zich al energiezuiniger is, geeft de corporatie aan dat het al jaren duurzaam investeert bij nieuwbouw en onderhoud, en daarbij veel ingrijpendere maatregelen neemt dan de regels in voorgaande jaren voorschreven. De komende jaren richt de corporatie haar pijlen op het ‘passief bouwen’ om energiezuinige woningen te creëren. Ook werkt de corporatie aan verbetering van het energiegedrag door huurders bijvoorbeeld een gratis energiebespaarprogramma te bieden.

Een greep uit ons leveranciersregister

Quality Creations International
Producten die het eenvoudig mogelijk maken brandveilig te leven...
Remmers B.V.
Remmers is één van de grootste producenten en leveranciers op het gebied van bouw- en houtbeschermingsproducten ...
Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...