VVD Amsterdam wil mensen met een baan voorrang geven

VVD Amsterdam wil mensen met een baan voorrang geven

Gepubliceerd op:

Als het aan de VVD Amsterdam ligt, moet een deel van de Amsterdamse sociale huurwoningen met voorrang worden gegeven aan mensen met een baan of andere binding met Amsterdam. Landelijke wetgeving maakt het mogelijk voor een gemeente om een deel van de sociale woningvoorraad met voorrang toe te wijzen aan mensen met een baan.

Maximaal de helft van de sociale huurwoningen mag straks met voorrang worden toegewezen aan woningzoekenden met binding aan de woningmarktregio. De helft daar weer van (25% totaal) mag aan woningzoekenden met binding aan de gemeente worden toegewezen.

VVD-raadslid Daniël van der Ree: “Wonen in Amsterdam blijft een uitdaging, ook voor mensen met een baan. Ik pleit ervoor om landelijke wetgeving te gebruiken en deel van de sociale huurwoningen met voorrang voor deze groep apart te zetten.” De VVD wil dat het college de mogelijkheden onderzoekt om ook in Amsterdam te gaan werken met het passend toewijzen van sociale huurwoningen op basis van deze criteria. Mensen met een baan, zeker mensen die een salaris verdienen tot de sociale huurgrens, verdienen steun van de gemeente om ervoor te zorgen dat ook zij in Amsterdam kunnen blijven wonen, aldus de partij.

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...
Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...