MASTUM ondersteunt woningcorporaties met innovatieve tool

MASTUM ondersteunt woningcorporaties met innovatieve tool

Gepubliceerd op:

MASTUM BV is het resultaat van de fusie tussen Eldon Dakbedekking en Mastum Daksystemen. Hiermee behoort het dakbedekkingsbedrijf tot de top drie in Nederland. Onder het motto ‘Samen sterk op daken’ richt MASTUM zich op alle soorten platte en hellende daken. Voor nieuwbouw- en voor renovatieprojecten in zowel de woningbouw- als de utiliteitsector. Volgens directeur Rien van Harten is samenwerking essentieel om de beste dakoplossingen te realiseren.

“Daarom zoeken we heel nadrukkelijk die samenwerking op. Met alle relevante partijen uit de bouwkolom. Van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot leverancier en natuurlijk ook met de woningcorporatie. Alle disciplines zijn optimaal binnen ons bedrijf vertegenwoordigd. Daarnaast is MASTUM zeer sterk in service en onderhoud en we hebben een perfect werkende calamiteitendienst, die zeker ook voor woningcorporaties uitkomst biedt. Dit heeft ook zijn weerslag gekregen in een digitale tool die we speciaal voor woningcorporaties hebben ontwikkeld.”

Complexere daktechniek
Het dak van nu is allang niet meer het dak van pakweg vijftien of twintig jaar geleden. De mogelijkheden op en met het dak hebben een enorme vlucht genomen. Er zijn de afgelopen jaren talloze functies aan het dak toegevoegd. Daarmee is ook de daktechniek complexer geworden. Parkeren op het dak is bijvoorbeeld geen uitzondering meer, groendaken worden steeds populairder, retentiedaken worden zeker in binnenstedelijke gebieden steeds belangrijker en zonnepanelen op het dak raken steeds meer ingeburgerd.  Rien van Harten: “Wij voelen ons thuis in complexe daken. MASTUM kiest doelbewust voor een andere aanpak, een andere klantbenadering. Het gaat er ook niet zozeer meer om wat wij voor onze klanten kunnen betekenen, maar vooral om wat onze klanten wíllen met het dak. Dat is de essentie van samenwerking.  Luisteren, inleven, het doorgronden van de vraag. Dat geldt natuurlijk ook voor woningcorporaties, die bijvoorbeeld in toenemende mate duurzaam willen zijn”.

Duurzaam betekent ook dat je in staat bent om processen eenvoudiger te maken. Speciaal voor die woningcorporaties heeft MASTUM de digitale tool ‘Dakrapport’ ontwikkeld. Van Harten: “Hiermee brengt de corporatie niet alleen onderhoudswerkzaamheden overzichtelijk in beeld, maar ook lekkagemeldingen. Lekkagemeldingen komen direct via Dakrapport binnen en er kan vervolgens razendsnel op gereageerd worden. Via het dashboard van Dakrapport zijn allerlei data eenvoudig naar Excel te exporteren.” De Dakrapport-tool wordt volledig door de woningcorporatie zelf beheerd en wordt voorzien van het logo van de corporatie.

Meer weten over Dakrapport, neem dan contact op met MASTUM bv, Sander Kroon, s.kroon@mastum.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Schöck Nederland b.v.
Schöck biedt producten en systemen voor de toekomst ...
Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!