BrabantWonen biedt 1500 huurders woning te koop aan

BrabantWonen biedt 1500 huurders woning te koop aan

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties BrabantWonen wil jaarlijks ongeveer 100 woningen gaan verkopen aan de huurders die er in wonen. Daarmee hoopt het extra inkomsten te genereren om nieuwbouw te kunnen blijven financieren. In totaal gaan er 1500 huurwoningen in de uitverkoop.

Vanaf eind augustus krijgen zo’n 1500 huurders in ’s-Hertogenbosch en Oss een brief waarin BrabantWonen hen de huurwoning waarin ze wonen, te koop aanbiedt. Het gaat om woningen in het goedkope en middeldure segment. De corporatie hoopt dat jaarlijks zo’n 70 tot 100 huurders zullen ingaan op het aanbod. Met de verkoop van een deel van de bestaande woningvoorraad kan BrabantWonen ook in de komende jaren nieuwbouw blijven realiseren. Het staat huurders uiteraard vrij om ‘nee’ te zeggen tegen het aanbod. Zij die niet willen kopen, kunnen onder dezelfde voorwaarde hun woningen blijven huren. Ook zal de corporatie het onderhoud gewoon blijven uitvoeren. Wanneer zij verhuizen, zal de vrijgekomen woning alsnog te koop worden aangeboden.

Hoeveel BrabantWonen gaat vragen voor deze woningen, is nog niet bekend. De exacte verkoopprijs komt steeds na taxatie tot stand. Taxatie vindt pas plaats als er serieuze geïnteresseerden zijn.  De taxatie wordt verricht door een makelaar die op geen enkele manier verbonden is aan BrabantWonen of BrabantMakelaars.

Bron: brabantwonen.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...