Wonen Limburg wil in 4 jaar 4.000 woningen verduurzamen

Wonen Limburg wil in 4 jaar 4.000 woningen verduurzamen

Gepubliceerd op:

In de komende vier jaar wil Wonen Limburg maar liefst nog eens 4.000 huurwoningen verduurzamen. Als dit lukt behaalt de woningcorporatie haar doelstelling om in 2020 voor het hele woningbezit (26.000 woningen) gemiddeld energielabel B te hebben. Door gebruik te maken van de beschikbare subsidie (STEP) kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging voor de huurder.

Volgens de woningcorporatie komt de besparing op de energierekening volledig ten goede aan de bewoners. "We slaan zo twee vliegen in één klap. We zorgen én voor een daling van de woonlasten van 4.000 huurders én maken een enorme stap in onze duurzaamheidsambitie. Twee belangrijke pijlers in ons beleid", aldus Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg.

Innovatieve oplossingen
Vrijdag 21 april startte de aanbesteding voor deze flinke klus. Van de 17 uitgenodigde partijen worden er uiteindelijk vier gekozen die het werk mogen klaren. Hazeu: "Omdat het om grote volumes gaat, verwachten we veel van de aannemers. We geven ze een budget mee en de bedrijven die daarvoor de beste energiebesparende oplossingen bieden, gaan door. We kijken dus vooral naar de geboden kwaliteit. Uiteraard zit er ook een afvaardiging van onze huurdersraad in de selectiecommissie. We zijn heel benieuwd met welke innovatieve oplossingen de aannemers gaan komen."

Minimaal twee labelsprongen
Woningen die in aanmerking komen voor de renovatie moeten minimaal twee á drie labelsprongen kunnen maken. De betreffende huurders krijgen een aantal maanden voordat hun woning aan de beurt is bericht van de corporatie. De eerste woningen worden komend najaar aangepakt.

Een greep uit ons leveranciersregister

BSH Huishoudapparaten
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...
GOM Schoonhouden BV
Gom: jouw schoonmaakpartner bij woningcorporaties ...