Plat dak? Kies voor gegarandeerde duurzaamheid

Plat dak? Kies voor gegarandeerde duurzaamheid

Gepubliceerd op:

Een nieuw dak, of uw dak laten renoveren? Dan is nù het moment om te onderzoeken welke extra mogelijkheden het dak u kan bieden. Een kwaliteitsdak beschermt u niet alleen jarenlang tegen weer en wind, het kan zoveel meer! Denk aan isolatie, zonnepanelen, groene daken, daktuinen, dakterrassen. Niet alleen goed voor de portemonnee, het levert ook comfort en draagt bij aan het welzijn van mens en dier.

Isolatie
Aangezien warmte naar boven gaat, is het isoleren van het dak de meest effectieve keuze. De mogelijkheden voor goede dakisolatie zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Goede isolatie van het dak kan tot aanzienlijke besparingen van stookkosten leiden en bovendien de CO2-uitstoot omlaag brengen. Het is dan ook een gemiste kans om bij een nieuw of te renoveren dak niet te kiezen voor optimale isolatie.

Energie opwekken
Een dak kan door het plaatsen van zonnepanelen een bijdrage leveren aan het milieuvriendelijk opwekken van energie. Daarbij is het belangrijk om niet alleen te letten op de kwaliteit van de zonnepanelen, maar ook op de kwaliteit van het dak zelf. Het dak moet immers wel bestand zijn tegen de extra belasting door het gewicht van de zonnepanelen. Ook moet het dak geschikt zijn voor onderhoud van de zonnepanelen.

Groene daken
Begroeide daken zijn niet alleen esthetisch fraai, maar hebben ook andere voordelen zoals waterbuffering en watervertraging, verbetering van de luchtkwaliteit, vermindering van geluidsoverlast, bescherming van de dakbedekking en waardeverhoging van het pand. Daarbij kunt u denken aan mos sedumdaken, maar er is tegenwoordig zoveel meer mogelijk. Er worden complete daktuinen aangelegd, met heerlijke terrassen en veel verschillende planten. Dit laatste is niet alleen mooi en gezond voor mensen, ook veel dieren profiteren daarvan. Uit onderzoek is gebleken dat het vaak een voedingsrijke omgeving biedt voor onder andere bijen en vlinders.

Kwaliteit en zekerheid
Voor optimale zekerheid over zowel de kwaliteit van het dak, als over de garanties op het dak en alles wat hierop aangelegd of geplaatst wordt, kiest u voor een DAKMERK dakaannemer. Essentieel is immers dat het dak goed is en geschikt voor de gewenste multifunctionele toepassing. Zo moet het dak extra gewicht kunnen dragen en gegarandeerd waterdicht blijven. Daarom wordt er altijd een onafhankelijke eindinspectie uitgevoerd door Kiwa BDA voordat het multifunctionele deel wordt aangebracht: dit geeft de zekerheid dat het dak helemaal goed is.

Een DAKMERK-dakaannemer biedt naast aantoonbare kwaliteit en ervaring ook een 10 jaar waterdichtheidsgarantie, gewaarborgd door een Waarborgfonds. Bovendien is het mogelijk om een verzekering af te sluiten voor het multifunctionele deel, de DAKMERK MULTI garantie. Bij eventuele problemen met de waterdichtheid wordt in dat geval ook het verwijderen en weer aanbrengen van het multifunctionele deel vergoed.

Meer informatie en de recente lijst met gecertificeerde dakaannemers vindt u op www.dakmerk.nlEen greep uit ons leveranciersregister

GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...