Wooncompagnie versterkt samenwerking met WonenPlusWelzijn

Wooncompagnie versterkt samenwerking met WonenPlusWelzijn

Gepubliceerd op:

Wooncompagnie biedt huurders vanaf 65 jaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan van WonenPlusWelzijn. Het lidmaatschap wordt in de loop van dit jaar gefaseerd ingevoerd. Met deze actie intensiveert de woningcorporatie haar samenwerking met de welzijnsorganisatie. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. In hun eigen woning en de vertrouwde woonomgeving”, aldus gebiedsregisseur Angelo van Rijn van Wooncompagnie.

De actie geldt voor bewoners die in de regio wonen waar de organisatie actief is en die nog geen lid zijn van WonenPlusWelzijn. Voor het zuidelijk deel van het werkgebied van Wooncompagnie werkt de woningcorporatie samen met WonenPlus.

Meer oudere huurders
“Steeds meer van onze huurders zijn 65 jaar en ouder,” stelt Angelo van Rijn. “We merken dat deze huurders steeds langer zelfstandig willen blijven wonen. Dit wordt vanuit de overheid gestimuleerd en ook wij vinden dat uiterst belangrijk. Vandaar dat wij nauw samenwerken met welzijnsorganisaties als WonenPlusWelzijn. Deze organisaties kunnen veel voor huurders betekenen.”

Hulp bij klusjes
Wooncompagnie heeft werkt al meerdere jaren samen met WonenPlusWelzijn (noordelijk werkgebied) en WonenPlus (zuidelijk werkgebied). Beide welzijnsorganisaties bieden bewoners uiteenlopende ondersteunende diensten aan. Zo helpen vrijwilligers bij lichte tuinwerkzaamheden, klusjes in huis, administratieve werkzaamheden, boodschappen doen, vervoer en computervragen. Daarnaast organiseren de welzijnsorganisaties diverse activiteiten en ontvangen leden een nieuwsbrief met interessante informatie.

Informeren huurders
Om het belang van beide welzijnsorganisaties te benadrukken, betaalt Wooncompagnie voor huurders die lid zijn van één van de organisaties al de helft van het abonnementsgeld. Dit jaar doet de woningcorporatie er dus nog een schepje bovenop, door huurders vanaf 65 jaar een gratis jaarabonnement aan te bieden. Huurders die in aanmerking komen voor de actie ontvangen in de loop van 2017 een flyer met informatie over het abonnement. Ook worden zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Uitbreiding project
WonenPlusWelzijn en WonenPlus zijn in vrijwel het gehele werkgebied van Wooncompagnie actief, met uitzondering van de gemeenten Medemblik, Hoorn en Opmeer. In dit gebied kunnen huurders terugvallen op welzijnsorganisatie De Wering. Wooncompagnie is ook met deze organisatie in gesprek om aan te haken bij het project.

Beeld: Oranjefonds.

Een greep uit ons leveranciersregister

Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...