ErP – Hoe beïnvloedt dit installaties?

ErP – Hoe beïnvloedt dit installaties?

Gepubliceerd op:

Om ons klimaat te beschermen heeft de Europese Unie ambitieuze doelen geformuleerd. De lidstaten moeten in 2020 ten opzichte van dertig jaar terug 20% meer duurzame energie gebruiken, 20% minder traditionele energie en de CO2 -uitstoot met 20% reduceren.

Om deze doelen te realiseren, zijn de Ecodesign- en Energie Labeling richtlijnen opgesteld (ErP) die vanaf september 2015 van toepassing zijn op alle cv-ketels en warmwaterproducten. De richtlijnen zorgen ervoor dat deze producten gedurende hun levensduur minder belastend voor het milieu en minder energie verbruiken. Wat betekent dit voor installateurs, en wat is het voordeel voor de consument?

Wat gaat er precies veranderen?
  • Vanaf 1 augustus 2015 moeten alle cv-ketels tot 400 kW voorzien zijn van een energiezuinige A-pomp en een EEI (Energy Efficiency Index) te hebben van 0,23 of lager.
  • Vanaf 1 augustus 2015 kunt u alleen nog ErP-conforme producten voor uw klanten inkopen en installeren.
  • Vanaf 26 september 2015 moeten alle producten met een vermogen minder dan 70 kW een energielabel hebben. Dit geldt ook voor boilers en warmwater opslagtanks kleiner dan 500 liter.
Remeha is volledig ErP-ready en is zelfs de eerste fabrikant die drie jaar geleden al voldeed aan de nieuwe ErP-eisen in het geval van de Calenta-ketel. Uw klant kan hiermee gemiddeld 17% besparen op elektriciteitsgebruik.

ErP zorgt voor meer bewustwording bij de consument en ze kunnen de producten gemakkelijker vergelijken ten aanzien van duurzaamheid en efficiency. Hier ligt de rol voor u om uw klant te stimuleren om de meest energiezuinige producten te kiezen.
De grootste verandering is met name op het gebied van de pakketten: een energielabel voor het geïnstalleerde systeem, bijvoorbeeld een cv-ketel met thermisch zonlicht en een thermostaat. Met de producten die wij leveren zijn meer dan duizend combinaties te maken. Om de installateur te helpen bij het maken van een keuze en het samenstellen van een pakketlabel hebben we een online tool ontwikkeld. 

Deze rekentool helpt de installateurs de energievoordelen van totaalpakketten door te rekenen en de consumenten zo te informeren over de voordelen die energielabeling met zich meebrengt.
Voor meer informatie kijk op http://www.remeha.nl/professional/support/Energielabel.htm

Remeha B.V.  
Postbus 32  7300 AA Apeldoorn
T: 055-549 69 69
E: remeha@remeha.nl
I: www.remeha.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...
Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...