Vernieuwing Bouw biedt helpende hand aan topsectoren

Vernieuwing Bouw biedt helpende hand aan topsectoren

Gepubliceerd op:

Vernieuwing Bouw heeft de boegbeelden van de negen topsectoren een communiqué gestuurd waarin Vernieuwing Bouw, hét netwerk voor vernieuwing in de bouw, hen namens de bouwsector een handreiking biedt voor samenwerking. De bouwsector kan de topsectoren helpen te excelleren op hun vakgebied. Zo worden de maatschappelijke vraagstukken van vandaag, morgen en overmorgen opgelost. 

Het Rijk heeft negen Topsectoren aangewezen: Water, Chemie, Life science, Creatieve industrie, Logistiek, Energie, Hightech, Tuinbouw en uitgangsmaterialen, en Agrofood. De bouw heeft grote raakvlakken met de meeste topsectoren. Immers, zonder de bouw wordt de infrastructuur niet versneld verbeterd in Nederland en worden de inspirerende werk en leefomgevingen niet versneld gerealiseerd. Vernieuwing Bouw is als netwerk voor vernieuwing in de bouw het aanspreekpunt voor de topsectoren om samenwerking aan te gaan en de vernieuwing te versnellen. Kwaliteit is een van de belangrijkste uitgangspunten voor de vernieuwing.

Vernieuwing Bouw
Vernieuwing Bouw is een onafhankelijk platform voor ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking in de bouw. Organisaties die de vernieuwing van de bouwsector belangrijk vinden verbinden zich aan Vernieuwing Bouw en zijn partner. De partners van Vernieuwing Bouw komen uit alle delen van de bouwsector. Denk aan Rijksoverheid, gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, ingenieurs, architecten, installateurs en kennisinstellingen. Ze hebben verschillende rollen in het bouwproces; ze willen allemaal werken aan één doel: Vernieuwen in de praktijk.

Missie Vernieuwing Bouw
Wij willen dat de bouwsector een economisch gezonde, professionele sector is, die een actieve bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals duurzaamheid en energie.

Bron: Bouwend Nederland

Een greep uit ons leveranciersregister

IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
REALMAP
Optimale strategie voor vastgoedorganisaties ...
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...