Zoektocht naar huurwoning duurt gemiddeld 9 maanden

Zoektocht naar huurwoning duurt gemiddeld 9 maanden

Gepubliceerd op:

Woningzoekers zijn gemiddeld 9 maanden op zoek naar een nieuwe huurwoning. Uit onderzoek van huurmarktplaats DirectWonen.nl onder 1779 woningzoekers blijkt bovendien dat er grote individuele verschillen zijn. De meest populaire zoekplaatsen zijn Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Woningzoekers die boven de liberalisatiegrens (710,68 euro) zoeken, vinden twee keer zo snel een nieuwe huurwoning als woningzoekers die onder die grens zoeken. Boven een huurprijs van 1000 euro vindt zelfs 40% binnen een maand een nieuwe woning.

De langste zoektocht is in Rotterdam. Daar werd door 37% van de woningzoekenden langer dan een jaar gezocht naar de geschikte woning, terwijl dit in Groningen ‘slechts’ 18% is. Of men op zoek is naar een appartement, studio of hele woning heeft maar een beperkte invloed op de zoekduur.

Door vooraf goed na te denken over de buurt, oppervlakte en het aantal benodigde kamers kan de zoekduur flink worden ingekort. Volgens Direct Wonen halveert dit de zoekduur. Daarnaast blijkt het belangrijk om vooraf te kijken of de woonwensen en budget bij elkaar passen. 39% van de ondervraagde woningzoekers gaven aan het budget bijgesteld te hebben tijdens de zoektocht.

Een greep uit ons leveranciersregister

Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
Spectrus B.V.
Spectrus Licht & Advies gaat verder dan alleen verlichting ...