BeveiligMij.nl en NEH maken corporatiebranche bewust van ICT beveiligingsrisico’s

BeveiligMij.nl en NEH maken corporatiebranche bewust van ICT beveiligingsrisico’s

Gepubliceerd op:

ICT-partner voor woningcorporaties NEH Shared Services en security awareness opleider BeveiligMij.nl, zijn een samenwerking gestart richting de woningcorporatiebranche.

Door het beveiligingsbewustzijn (security awareness) bij corporatiemedewerkers te verhogen, willen de partners de dreiging van beveiligingsrisico’s bij woningcorporaties verlagen.

NEH, zelf ISO27001 gecertificeerd, voorzien van Security Officer en gespecialiseerd op WBP gerelateerde zaken zoals Privacy Impact Analyses en Risico Analyses in het kader van de meldplicht datalekken en de Algemene Verordening Gegevensbescherming, gaat hiermee weer een stap verder in het ontzorgen van corporaties inzake ICT beveiliging.

Alleen technische voorzieningen, procedures en bewerkersovereenkomsten zijn tegenwoordig niet meer voldoende. Juist de gebruiker, veelal de onbewuste veroorzaker van beveiligingsincidenten en datalekken, is geholpen door bewust te worden van beveiligingsrisico’s en wat wel en vooral ook wat juist niet te doen. Door de samenwerking tussen NEH en BeveiligMij.nl wordt hier professioneel invulling aan gegeven.

De training van corporatiemedewerkers
Iedereen laat veel informatie achter in de fysieke en digitale wereld. De mate waarin persoonlijke informatie gekoppeld kan worden wordt hierbij vaak onderschat, zelfs wanneer u uw best doet om privé en zakelijk gescheiden te houden. Naast internet zijn er namelijk ook vele andere bedreigingen waardoor kritieke bedrijfsinformatie uit kan lekken. Informatiebeveiligingsincidenten zijn aan de orde van de dag, waarbij in 95% van alle gevallen de menselijke factor een grote rol speelt.

De bewustwordingstrainingen van BeveiligMij.nl en NEH bevatten verschillende modules. Zo leren de deelnemers wat de meest voorkomende gevaren en valkuilen zijn bij het dagelijks gebruik van internet, met als doel het (online)gedrag te veranderen.

Deelnemers krijgen inzicht in hoe zij verschillende vormen van misbruik door derden kunnen herkennen en voorkomen, zoals phising mails en ransomware. Daarnaast leren ze in welke situaties het al dan niet verantwoord is om informatie te publiceren op, of te distribueren via, e-mail, telefoon, social media etc.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar de meerwaarde die een security awareness training uw corporatie kan bieden? Kijk dan op neh.beveiligmij.nl.

Ook hebben we voor u een handzaam boekje klaarliggen met praktische beveiligingstips. Maak uw interesse kenbaar via marketing@nehgroup.com, dan sturen wij u dit boekje zo spoedig mogelijk toe.

Een greep uit ons leveranciersregister

Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...