Tilburg wil te hoge woonlasten aanpakken

Tilburg wil te hoge woonlasten aanpakken

Gepubliceerd op:

Tilburgers die in de problemen dreigen te komen door een te hoge huur, kunnen financiële hulp krijgen. De gemeente en de woningbouwcorporaties starten een proef om deze mensen te helpen.

Tijdens de proefperiode krijgen de huurders tijdelijk geld om de huur te kunnen betalen. Aan het eind van de proef wordt samen met de huurder gezocht naar een structurele oplossing voor de (te) hoge woonlasten.

Professionals van Bureau Schuldhulpverlening, van de woningcorporaties of van de Toegang kunnen namens de huurders een aanvraag voor financiële steun doen bij het Tilburgs Ondersteuningsfonds. Huurders kunnen zelf geen aanvraag voor hulp indienen. De Toegang is de verzamelnaam van organisaties die in Tilburg met zorg bezig zijn.

Voor huishoudens met een laag inkomen wordt het vinden van een betaalbare woning steeds moeilijker. De gemeente en Tilburgse corporaties streven naar een structurele oplossing om huren betaalbaar te houden voor sociale huurders. De proef is een samenwerking tussen corporaties Tiwos, WonenBreburg, TBV, 't Heem en het Tilburgs Ondersteuningsfonds. De aanvragen worden beoordeeld door de toetsingscommissie van het Tilburgs Ondersteuningsfonds.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wolters Vastgoedonderhoud
Wolters Vastgoedonderhoud is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...
Orcon
Een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat met de woningbouw ventilatiesystemen van Orcon ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...