Corporaties weren steeds meer klanten

Gepubliceerd op:

Middeninkomens kunnen steeds minder terecht bij woningcorporaties. Van de ruim 150 corporaties die meededen aan een gisteren gepubliceerd onderzoek van branchevereniging Aedes weigert ruim 80% huishoudens uit deze inkomensgroep. Een op de vijf corporaties wijst meer dan een kwart van deze huishoudens af.

De corporaties geven hiermee gehoor aan de Brusselse beschikking van eind 2009 die sinds 1 januari in Nederlandse regelgeving is gegoten. Die bepaalt dat corporaties 90% van alle sociale woningen (tot een maandelijkse huur van € 652,52) moeten verhuren aan huishoudens met een jaarinkomen tot € 33.614. Huishoudens die een hoger inkomen hebben, al is het maar € 1000, moeten huren in de commerciële huursector of hun heil zoeken op de koopmarkt.

In schaarstegebieden, dus vooral in de Randstad, vallen huishoudens nu tussen wal en schip. Commerciële huurwoningen en ook koopwoningen zijn voor hen te duur. Met € 34.000 inkomen kan een huis tot € 153.000 worden gefinancierd, inclusief kosten koper. Voor dat bedrag is in de schaarstegebieden niet veel interessant aanbod.

 

Bron: Fd Selections

Een greep uit ons leveranciersregister

Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...