SAVE Project van Eigen Haard behaalt topwaardering dankzij Qbuild en SKK Kozijnwacht

SAVE Project van Eigen Haard behaalt topwaardering dankzij Qbuild en SKK Kozijnwacht

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties zetten steeds vaker in op duurzaamheid, en terecht. Een van deze initiatieven is het 'Samen Verduurzamen' project van Eigen Haard, waaraan SKK Kozijnwacht een bijdrage levert in opdracht van Qbuild.

Samen Verduurzamen
Het 'Samen Verduurzamen' project heeft tot doel woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken, door onder andere te isoleren en goede ventilatie te waarborgen. In de A.H. Blaauwstraat in Aalsmeer zijn 70 woningen geselecteerd voor deze verduurzamingsronde, een project dat zeven weken geleden van start ging.

De stille kracht van circulair glas
SKK Kozijnwacht zet een significante stap in duurzaamheid door 50% van de nieuwe HR++ beglazing te vervangen door circulair glas. Meikel Penraat, uitvoerder bij SKK, benadrukt: "Als toonaangevende speler op de markt voor kozijnen en glas, voelen wij de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de overgang naar een circulaire economie."

Rekening houdend met de aanvliegroute van Schiphol, worden ook de suskasten vervangen. Hierdoor ervaren bewoners aanzienlijk minder geluidsoverlast van overvliegende vliegtuigen. Meikel licht toe: "Bewoners zullen veel minder hinder ondervinden van het luchtverkeer. Daarnaast vernieuwen we de uitzetters van de uitzetramen en upgraden de draaikiepramen met nieuw beslag, inclusief een bijbehorende kruk en sluitplaten. Ook worden kunststof deuren voorzien van nieuwe meerpuntssluitingen en garnituur, en we vernieuwen de rubbers van de voordeur."

Voortreffelijke samenwerking
Remco Verweij, de uitvoerder van Qbuild, spreekt zijn tevredenheid uit over de samenwerking met SKK Kozijnwacht: “De communicatie met SKK, met Meikel Penraat en monteur Erik Bouwhuis, loopt zeer voorspoedig. Alles is echt uitmuntend."

Marie-Louise Bailly, Bewonersconsulent bij Qbuild, benadrukt ook de efficiëntie van de samenwerking: "SKK is een uitstekende partij. Alles wordt direct opgepakt. Laatst kreeg ik een melding van een klemmende deur na de installatie van nieuw glas. Erik gaat er dan meteen heen en lost het op. En als alles lekker vlot loopt, dan krijg je gewoon een 10 van bewoners. Ja, SKK is een hele fijne partij om mee samen te werken."

Resultaten spreken voor zich
De tevredenheid van bewoners is wellicht het meest sprekende resultaat van het project. Met de woningen die van een energielabel E/F naar een A/B gaan, is het geen verrassing dat 90% van de bewoners positief was over het starten van het 'Samen Verduurzamen' project.

De positieve feedback van de bewoners wordt onderstreept door het Centrum voor Woononderzoek. "We scoren momenteel een indrukwekkende 8,2. Ter vergelijking, het algemene gemiddelde ligt rond een ruime 7. Dit is een prachtige prestatie," deelt Marie-Louise enthousiast. "Wat vooral naar voren komt uit de feedback, is de opmerkelijke verbetering in wooncomfort. Het is duidelijk dat de inspanningen om de leefomstandigheden te verbeteren hun vruchten afwerpen, en dat is iets om trots op te zijn.

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...