Woningcorporaties Apeldoorn bevorderen doorstroming

Woningcorporaties Apeldoorn bevorderen doorstroming

Gepubliceerd op:

De pilot Kleiner Wonen van de Apeldoornse woningcorporaties Woonmensen, De Goede Woning en Ons Huis, werpt vruchten af. Senioren zijn succesvol aangezet hun eengezinswoning te verruilen voor een kleinere woning waardoor 36 gezinnen konden doorstromen naar de woningen die zij achterlieten.

De corporaties benaderen sinds eind 2011 senioren met de vraag of zij willen verhuizen. Vaak willen senioren dat wel, maar zien zij op tegen de kosten en alle rompslomp die erbij komt kijken. Daar hebben de corporaties een oplossing voor gevonden. Op basis van de woonwensen van de senioren stelt de corporatie een nieuwe woning voor, waarvan ze er ongeveer 100 beschikbaar hebben. Daarnaast krijgen de senioren een korting van maximaal 100 euro per maand op de huur van de nieuwe kleinere woning, als de huur hoger is dan die van hun oude woning. Verder zetten de corporaties verhuisservices en klussendiensten in om de ouderen tegemoet te komen.

De actieve bemiddeling en korting op de huur zijn de belangrijkste succesfactoren van het project gebleken. Tot nu toe zijn hierdoor 36 eengezinswoningen vrij gekomen voor gezinnen en zijn de ouderen naar tevredenheid verhuisd naar een kleinere woning. De woningcorporaties kunnen de grote eengezinswoning weer tegen een hogere huur verhuren aan een jong gezin. De korting is daarmee vaak al weer terugverdiend. Het project loopt nog tot september 2013. Na september volgt een evaluatie en bekijken de corporaties of het project wordt voortgezet.

Bron: aedes.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...